Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η «φοροτρέλα» σε νέα επεισόδια : Εγκύκλιος - Φωτιά: Δέσμευση Λογαριασμών για χρέη απο 3.000€!


Νέο φορολογικό «κρεσέντο» που φθάνει μέχρι τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για μη απόδοση ΦΠΑ 3.000 ευρώ, καθώς και για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ύψους 10.000 ευρώ. Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων, για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, καθώς συνδέονται με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», προκύπτει από εγκύκλιο της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Φορολογικό «κρεσέντο» που φθάνει μέχρι τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων, για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, καθώς συνδέονται με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», προκύπτει από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Ήδη η εγκύκλιος αυτή έχει αποσταλεί τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα να ενημερώνουν την Αρχή για το Ξέπλυμα, η οποία μπορεί να δώσει εντολή για «πάγωμα» λογαριασμών, θυρίδων, όπως και της μεταβίβασης κάθε περιουσιακού στοιχείου των υπόπτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», όταν υπάρξει ενημέρωση για κάποιο «ύποπτο περιστατικό» ο επικεφαλής της Αρχής προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου διατάζει το πάγωμα κινητής και ακίνητης περιουσίας. Απαγορεύει δηλαδή την κίνηση λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, το άνοιγμα θυρίδων, την μεταβίβαση ή εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 754 πλήρεις και 285 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και 1.122 έλεγχοι σε άτομα μεγάλου πλούτου. Στον Οικονομικό Εισαγγελέα έχουν διαβιβαστεί 2.018 αναφορές, ενώ στην Αρχή για το ξέπλυμα βρίσκονται ήδη 160 αναφορές για φοροδιαφυγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.