Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μεγάλη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο


Σε υπουργεία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες απασχολείται η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων, που ανέρχονται στους φορείς αυτούς σε 488.193 υπαλλήλους.
Συμβάσεις; Ούτε για δείγμα. Αυτή είναι η λογική που επικρατεί λόγω μνημονίου στο δημόσιο και οι αριθμοί δείχνουν μείωση κατά τουλάχιστον 135.000 άτομα. Πλέον στο δημόσιο οι συμβάσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.
Είναι ενδεικτικό ότι από τους 148.634 που υπηρετούσαν το 2009 ως έκτακτο προσωπικό στο δημόσιο, το 2013 υπηρετούσαν μόλις 12.196, κάτι που σημαίνει μείωση προσωπικού κατά 136.438 άτομα.
Συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε από το 2009 ως το 2013 κατά 267.095 άτομα, αφού από 952.625 που ήταν το 2009 έμειναν 675.530 το 2013.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι αποχωρήσεις προέκυψαν λόγω συνταξιοδότησης, αλλά κυρίως από τη δραματική μείωση των συμβασιούχων, οι συμβάσεις των οποίων έπαψαν να ανανεώνονται.
Το τακτικό προσωπικό στον στενό δημόσιο τομέα το 2009 ήταν 692.907 άτομα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 είχαν μειωθεί κατά περίπου 100.000, φτάνοντας τους 599.207 υπαλλήλους. Τον Μάιο του 2014 υπήρξε περαιτέρω μείωση, καθώς καταγράφηκαν 590.908 απασχολούμενοι.
Συνεχίζεται όμως και η μεγάλη η μείωση του προσωπικού στις Περιφέρειες!
Έτσι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εδώ και ενάμιση χρόνο (Ιανουάριο 2013) έστειλε επιστολή στον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη με την οποία επισήμαινε τον προβληματισμό του για την λειτουργία της Περιφέρειας.
Η κατάσταση τον Ιανουάριο 2013 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής:
Μειωμένο κατά 279 υπαλλήλους είναι το προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τους τελευταίους 19 μήνες εξαιτίας της αποχώρησης υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης, διαθεσιμότητας και αυτοδίκαιων απολύσεων. Ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 η δύναμη της Περιφέρειας σε υπαλλήλους ήταν 1.227, σήμερα έχει περιοριστεί στους 948.
Στην επιστολή του (Ιανουάριος 2013) ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η συνεχιζόμενη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας θέτει πλέον ορατό ζήτημα λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της. Μέσα σε διάστημα 19 μηνών το προσωπικό μειώθηκε κατά 279 υπαλλήλους. Η μείωση του προσωπικού, σε συνδυασμό με την αύξηση των ευθυνών μας ύστερα από την μεταβίβαση δέσμης νέων αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες λειτουργούν πλέον οριακά» και καταλήγει:
«Η αναθεώρηση του μέτρου της διαθεσιμότητας και η αναστολή κάθε μορφής ρύθμισης που αποβλέπει σε απολύσεις ή άλλα μέτρα μείωσης του προσωπικού είναι απολύτως επιβεβλημένες ώστε να ανακοπεί η περαιτέρω στελεχιακή αποδυνάμωση της Περιφέρειας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.