Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μπλόκο από το ΣτΕ στην αίτηση εργαζομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατά της αξιολόγησης

Απέρριψε η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση του συλλόγου εργαζομένων αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί πράξη με την οποία επιμερίζονται τα ποσοστά αξιολόγησης των υπαλλήλων της γενικής διεύθυνσης δασών και αγροτικών υποθέσεων, ανά κλίμακα αξιολόγησης και ανά οργανική μονάδα. Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ έκρινε ότι «τέτοιες πράξεις, που αφορούν την οργάνωση και ομαλή λειτουργία οργανικών μονάδων, δεν υπόκεινται σε αναστολή, εκτός εάν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι λόγω σημαντικής ανεπανόρθωτης ή δυσεπανόρθωτης βλάβης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως πρέπει να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των προσφεύγοντων, σύμφωνα με τους οποίους οι διατάξεις του νόμου 4250/14 είναι αντίθετες στα άρθρα 5 , 25 και 103 του Συντάγματος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Προχωράει κανονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο 
«Πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων άναψε χθες η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση του ΣτΕ σε συνδυασμό με την αντίστοιχη απόφαση που απέρριψε την αρχική αίτηση της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης προδιαγράφει ουσιαστικά την τύχη και των υπόλοιπων αιτήσεων για «πάγωμα» του μέτρου.
Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την πρώτη από τις δεκάδες αιτήσεις αναστολής που έχουν υποβληθεί, επιδιώκοντας το «πάγωμα» του μέτρου, με αντίστοιχες αιτήσεις ακύρωσης που στρέφονται κατά διαφόρων υπουργικών αποφάσεων που επιμέρισαν τα ποσοστά αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα και ανά οργανική μονάδα.
Η Επιτροπή Αναστολών απέκρουσε σε πρώτη φάση τους ισχυρισμούς για αντισυνταγματικότητα της σχετικής νομοθεσίας, αφήνοντας το ζήτημα ανοικτό για να κριθεί οριστικά σε «πιλοτική δίκη» στην Ολομέλεια ΣτΕ το φθινόπωρο. Παράλληλα, όμως, απέκρουσε και τις αιτιάσεις των υπαλλήλων ότι κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη εξαιτίας της αξιολόγησης.
Η δικαστική απόφαση (272/14) σε συνδυασμό με την αντίστοιχη απόφαση που απέρριψε (230/14) την αρχική αίτηση αναστολής της ΑΔΕΔΥ (κατά των πρώτων εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) προδιαγράφει ουσιαστικά την τύχη και των υπολοίπων αιτήσεων αναστολής, που κατατίθενται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να υποδεικνύει στους δημοσίους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και να μη συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα, παρά το γεγονός ότι το Εφετείο έκρινε για τυπικούς λόγους παράνομη τη σχετική απεργία: Ηδη με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο έδωσε παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (παραπέμποντας σε προθεσμίες τον Σεπτέμβριο).
Στις αιτήσεις αναστολής οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να «παγώσει» γιατί με τον επιμερισμό που γίνεται και την προδιαγεγραμμένη βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμολογία έως 6, θα ανακοπεί η βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη ενώ θα οδηγήσει πιθανότατα σε ένταξή τους σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας κ.λπ. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4250/14 για την αξιολόγηση είναι αντισυνταγματικός, γιατί παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αξιοκρατία, τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, τη μονιμότητα, την αναλογικότητα και το κράτος δικαίου.
Η Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ είχε, ωστόσο, διαφορετική άποψη, σημειώνοντας ότι κατά κανόνα δεν επιτρέπεται να ανασταλούν πράξεις της πολιτείας που συνδέονται άμεσα με την οργάνωση και την ομαλή λειτουργία οργανικών μονάδων, εκτός εάν συντρέχουν κάποιοι εξαιρετικοί λόγοι γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για σημαντική ανεπανόρθωτη βλάβη. Ωστόσο τέτοιος κίνδυνος -έκρινε το ΣτΕ, με αφορμή αίτηση του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας- δεν υπάρχει για τους υπαλλήλους.
Και αυτό γιατί με τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικής Ανάπτυξης ανά κλίμακα και ανά οργανική μονάδα, δεν επέρχεται στους υπαλλήλους η βλάβη που επικαλούνται, ότι δηλαδή η δυσμενής αξιολόγηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς βαθμολογικά και μισθολογικά και με ένταξή τους σε πίνακες μη προακτέων, σε κινητικότητα ή διαθεσιμότητα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.