Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σε γενικές γραμμές θετικό καταγράφεται το πρώτο τεστ της δικομματικής κυβέρνησης, ωστόσο δεν έλειψαν οι παραφωνίες από την ψηφοφορία στη Βουλή.
Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος αποτελεί την πιο ηχηρή διαφωνία.
Καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αν και είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ηχηρές ήταν πάντως οι απουσίες από την ψηφορορία του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.
Δικαιολογημένα απουσίαζε ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ. Απόντες ήταν ακόμη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και οι ανεξάρτητοι Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον όλων των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών.
Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Μέτα την καταμέτρηση των ψήφων τόσο για τα άρθρα της ονομαστικής ψηφοφορίας όσο και για τα μεμονωμένα άρθρα,  το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους.
Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους.
Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους.
Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.