Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ 70.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ «ΜΑΛΑΚΟΥ ΑΣΕΠ»

To ίδιο το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων εμπίπτουν στο «σκληρό» ή το «μαλακό» ΑΣΕΠ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχης Γιώργο Βέη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για τη μοριοδότηση των τριών κατηγοριών εργαζομένων που μπήκαν στο Δημόσιο μετά το 1994. Δηλαδή, όσων μπήκαν:
1) Μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
2) Μέσω διαδικασιών που ήλεγχε από την αρχή έως το τέλος η Ανεξάρτητη Αρχή.
3) Μέσω διαδικασιών που το ΑΣΕΠ διενήργηση απλώς τον έλεγχο νομιμότητας τους.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  φαίνεται πως και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι της άποψης ότι, αυτή η τρίτη κατηγορία είναι αυτό που λέμε «μαλακό» ΑΣΕΠ και γι” αυτό το λόγο ανάμενεται η μοριοδότησή της να είναι μικρότερη από τις άλλες δύο. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τη στιγμή που ζήτησε τη σχετική εισήγηση θα την ακολουθήσει κατά γράμμα. Άλλωστε, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο ΑΣΕΠ εκτός από πρακτικό είχε και καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.
Μεγαλύτερη συμμετοχή και στη διαδικασία κινητικότητας
Γι” αυτό το λόγο, άλλωστε, εκτός από τη μοριοδότηση των υπαλλήλων του «σκληρού» και του «μαλακού» ΑΣΕΠ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Αρχής Γιώργο Βέη να καταθέσει πρόταση σχετικά με τη δυνατότητα του ΑΣΕΠ  να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια στην διαδικασία της κινητικότητας.Δηλαδή, πέραν της συμμετοχής του ίδιου του προέδρου στην τριμελή για την αξιολόγηση να συμμετέχει ενεργότερα στο γραφειοκρατικό κομμάτι της κινητικότητας, προκειμένου να βοηθήσει στην επίσπευσή του. 
«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν«, τόνισε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε δε ότι «οπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ.  Μητσοτάκης  ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής, ενω απο την πλευρά ο υπουργός  είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, «το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου αδελφοί και αδελφές, είμαι Charles, ένας ενιαίος γονέας από dudelange στο fort worth, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς πήρα το δάνειο μου από την εταιρεία δανείου επιτυχία κα όταν ήμασταν οδηγείται έξω από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς μου πια , Αφού scammed από διάφορες εταιρείες στην γραμμή και έχουν στερηθεί ένα δάνειο από Τράπεζα μου και κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφθηκα. τα παιδιά μου που ελήφθησαν από την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος στο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα αισχρώς μπήκα σε ένα παλιό σχολείο mate που μου να εισαχθεί κα επιτυχία δανείου εταιρεία στο πρώτο της είπα ότι δεν είμαι έτοιμη να αναλάβει κάθε κίνδυνο του να ζητήσει ένα δάνειο στην γραμμή πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου πήρα μια δοκιμή και να εφαρμοστεί για το δάνειο, ευτυχώς για μένα που έλαβα ένα δάνειο ύψους $1.500.000 από {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος πήρα τον κίνδυνο και να εφαρμοστεί για το δάνειο. τα παιδιά μου έχουν δοθεί πίσω σε μένα και τώρα δικό μου ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλα ευγνωμοσύνη πηγαίνει κα επιτυχία ΔΑΝΕΊΟΥ εταιρεία για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκεί έξω που περνούν μέσα από την οικονομική defficulties θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Email: success_11@yahoo.com ή whatsApp: +2348078800681.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.