Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό κράτος νοσεί βαριά. Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται επειγόντως άμεσες και βαθιές τομές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, ώστε να γίνει αποτελεσματική και να προσφέρει ουσιαστικό έργο στους πολίτες. Την ανάγκη αυτή άλλωστε την αναγνωρίζουν όλοι, ανεξαιρέτως, οι Έλληνες.
Μια τόσο θεμελιώδης, σοβαρή, ριζική μεταρρύθμιση της διοίκησης, όμως, δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα, πρόχειρους σχεδιασμούς και φυσικά τις πελατειακές λογικές και αντιλήψεις του παρελθόντος. Δεν είναι ανεκτές οι πρακτικές που οδηγούν σε μαζικές καρατομήσεις ανθρώπων, σε ανελέητο κυνήγι κεφαλών, χωρίς αρχές, χωρίς κριτήρια, χωρίς συνολικό σχέδιο για το τι κράτος θέλουμε, απλώς και μόνο επειδή το απαιτεί ο δανειστής!
Η αποσπασματική αναδιοργάνωση της κρατικής λειτουργίας στερείται στοιχειώδους οράματος για τη χώρα και το λαό. Καταλήγει απλώς σε μια επιχείρηση που πετά πρόσωπα στο δρόμο, ως περιττά, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας. Η οποία, αν και παραδέχεται πως δεν θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, επιζητεί με μανία αυτές ειδικά τις «μεταρρυθμίσεις», όπως τις αποκαλεί, μόνο και μόνο για να σπάσει με τσαμπουκά το ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι το μόνο που την ενδιαφέρει. Αλλά αυτό θα είναι ακόμη ένα έγκλημα της εξουσίας εις βάρος των πολιτών.
Είναι έγκλημα γιατί όταν η αναμόρφωση ενός ανίκανου, διεφθαρμένου από το πελατειακό σύστημα, ανορθολογικού στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού γίνεται χωρίς πρόγραμμα, αξιολόγηση και στόχους, μόνος χαμένος θα είναι ο λαός. Παντελώς απροστάτευτος.
Οταν με τις οριζόντιες, αδικαιολόγητες απολύσεις υπαλλήλων οδηγούνται σε διάλυση ολόκληρες μονάδες και δημόσιες υπηρεσίες, το έγκλημα είναι τριπλό: Και οι πολίτες στερούνται την προσφορά διαφόρων υπηρεσιών (έστω και με τον κακοδιοικητικό τρόπο τού χθες) και όλοι οι υπάλληλοι ενός φορέα αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως οι κύριοι υπαίτιοι του προβλήματος και οι δημόσιες δομές αποστερούνται πόρους και δυναμικό (χρήματα και ικανούς ανθρώπους) που συνεισφέρουν στο κοινό καλό. Αυτό το έγκλημα ζούμε τώρα.


2 σχόλια:

  1. Γειά σου αδελφοί και αδελφές, είμαι Charles, ένας ενιαίος γονέας από dudelange στο fort worth, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς πήρα το δάνειο μου από την εταιρεία δανείου επιτυχία κα όταν ήμασταν οδηγείται έξω από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς μου πια , Αφού scammed από διάφορες εταιρείες στην γραμμή και έχουν στερηθεί ένα δάνειο από Τράπεζα μου και κάποια άλλη πιστωτική ένωση που επισκέφθηκα. τα παιδιά μου που ελήφθησαν από την ανάδοχη φροντίδα, ήμουν μόνος στο δρόμο. Μέχρι που μια μέρα αισχρώς μπήκα σε ένα παλιό σχολείο mate που μου να εισαχθεί κα επιτυχία δανείου εταιρεία στο πρώτο της είπα ότι δεν είμαι έτοιμη να αναλάβει κάθε κίνδυνο του να ζητήσει ένα δάνειο στην γραμμή πια, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει το δάνειο μου από αυτούς. Σε μια δεύτερη σκέψη, λόγω της έλλειψης στέγης μου πήρα μια δοκιμή και να εφαρμοστεί για το δάνειο, ευτυχώς για μένα που έλαβα ένα δάνειο ύψους $1.500.000 από {success_11@yahoo.com}). Είμαι χαρούμενος πήρα τον κίνδυνο και να εφαρμοστεί για το δάνειο. τα παιδιά μου έχουν δοθεί πίσω σε μένα και τώρα δικό μου ένα σπίτι και μια δική μου επιχείρηση. Όλα ευγνωμοσύνη πηγαίνει κα επιτυχία ΔΑΝΕΊΟΥ εταιρεία για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου όταν είχα χάσει κάθε ελπίδα. παρακαλώ για όσους από εσάς εκεί έξω που περνούν μέσα από την οικονομική defficulties θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω Email: success_11@yahoo.com ή whatsApp: +2348078800681.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί αναζητητές δανείου.

    Είστε σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τα άτομα με οικονομικές δυσκολίες στη ζωή. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία email: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.