Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο.Δ.Ε.Δ.Υ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ) : “ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ”

“’Αυτός ο ελάχιστος αριθμός Δασικών υπαλλήλων ,για την υπηρέτηση ενός τεράστιου σε εύρος Δασικού αντικειμένου καταδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο αυτό που φωνάζουμε σε όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση την τελευταία δεκαετία, ότι δηλαδή αυτό που χρειάζεται και μάλιστα άμεσα η Δασική Υπηρεσία είναι αναβάθμιση-ανασυγκρότηση, και ότι στους κόλπους της δεν περισσεύει κανείς .’’, Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Ο.Δ.Ε.Δ.Υ (Ομοσπονδία Δασοπόνων Ελλάδας Δημοσίων Υπαλλήλων) με αφορμή δημοσιεύματα για διαθεσιμότητα Δασοφυλάκων (πρώην Αγροφυλάκων).

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“’Επειδή δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη ενημέρωση ή πληροφόρηση, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να τοποθετούμαστε με βάση δημοσιεύματα που μιλάνε για πιθανή διαθεσιμότητα 1200 συναδέλφων μας Δασοφυλάκων (πρώην Αγροφυλάκων) από τη Δασική Υπηρεσία.
Οι αγωνιώδεις και έγγραφες εκκλήσεις μας για ενίσχυση των χειμαζόμενων Δασικών Υπηρεσιών σε Δασικό προσωπικό δεν είναι τωρινή, ξεπερνά τα μνημόνια και ανάγεται σε βάθος χρόνου πέραν της δεκαετίας.
Η μεταφορά των 1200 συναδέλφων μας το 2010 στην Δασική Υπηρεσία δεν την ενίσχυσε μόνο αριθμητικά, αλλά αποφασιστικά και καθοριστικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει στην πράξη την λαίλαπα των παρανομιών (λαθροϋλοτομίες, εκχερσώσεις κ.λπ.) που ενέσκηψαν στα δάση μας την τελευταία τριετία και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια λειτουργίας της σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με την Συνταγματική επιταγή.
Για να γίνουν αυτά απολύτως κατανοητά θα αναφερθούμε πολύ σύντομα, κατά πρώτο στο εύρος των αρμοδιοτήτων και των χωρικών αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας και κατά δεύτερο στον αριθμό των υπηρετούντων Δασικών Υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με την άσκησή τους.
α) Η Δασική Υπηρεσία μέχρι το 2010 είχε την διαχείριση και προστασία του 65% της ελληνικής γης, που αποτελούσαν τα δάση , οι δασικές εκτάσεις και τα δασικά εδάφη γενικά και ήδη με τη μεταφορά του αντικειμένου της αγροτικής ασφάλειας προστατεύει το 95% της Ελληνικής επικράτειας.
β) Σήμερα ο αριθμός των υπηρετούντων Δασικών υπαλλήλων ανέρχεται σε 800 δασολόγους, 500 δασοπόνους και 1900 δασοφύλακες (μαζί με τους πρώην αγροφύλακες).
Να σημειώσουμε εδώ για να έχουμε πληρέστερη εικόνα, ότι μεγάλο μέρος των υπηρετούντων Δασικών υπαλλήλων βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.
Αυτός ο ελάχιστος αριθμός Δασικών υπαλλήλων ,για την υπηρέτηση ενός τεράστιου σε εύρος Δασικού αντικειμένου καταδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο αυτό που φωνάζουμε σε όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση την τελευταία δεκαετία, ότι δηλαδή αυτό που χρειάζεται και μάλιστα άμεσα η Δασική Υπηρεσία είναι αναβάθμιση-ανασυγκρότηση, και ότι  στους κόλπους της δεν περισσεύει κανείς .
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο οποιαδήποτε απόπειρα συρρίκνωσης και καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την κάθε πιθανή σε αυτή την κατεύθυνση απόφασή της
Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και αποφασισμένοι να παλέψουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απόπειρα παράλογης διαθεσιμότητας – απόλυσης στη Δασική Υπηρεσία.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που αφανίζει το φυσικό περιβάλλον, ρημάζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, η αντίδρασή μας θα είναι καθολική και δυναμική.’’

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.