Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΤO ΠΟΛΥΝΟΜΟΧΕΔΙΟ – ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα άκρα αναμένεται να οδηγηθεί η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους σε δήμους, νοσοκομεία, αλλά και τα συνδικάτα με αφορμή τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την κινητικότητα - διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Για την αρχή της επόμενης εβδομάδας έχουν ήδη εξαγγελθεί κινητοποιήσεις σε δήμους και υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ενώ η ΓΣΕΕ έχει ήδη αποφασίσει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη γενική απεργία της Τρίτη.

Κλειστοί οι Δήμοι – Φόβοι για σκουπίδια στις γειτονιές
Τη στιγμή που αρκετοί δήμαρχοι απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις προσπαθώντας να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις υπηρεσίες των Δήμων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη που είναι η ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Θα λειτουργούν μόνο οι κοινωνικές δομές με εξαίρεση την Τρίτη, όπου, εξαιτίας της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ δεν θα λειτουργεί τίποτα.
Από την πλευρά της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης, με τον πρόεδρο Θέμη Μπαλασόπουλο να απειλεί με σκουπίδια στις γειτονιές και τους δρόμους ως απάντηση του σωματείου στη μετακίνηση και τις ενδεχόμενες απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σαββατοκύριακο όλοι οι υπάλληλοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα επέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, με το ενδεχόμενο ολονυκτίας να εξετάζεται σοβαρά.
Αναφορικά με την αποκομιδή απορριμμάτων οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους συλλόγους ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχει η κάθε γειτονιά όπως και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αντίστοιχα, ειδικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν για τους τουριστικούς δήμους όπου θα δίδεται η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές.
Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή την Τρίτη σε τέσσερις συνεδριάσεις με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης.
Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ για την ημέρα ψήφισης έχει προτείνει συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, ενώ απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στους δρόμους την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
Σε αντίδραση προς τοπ πολυνομοσχέδιο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει από κοινού 24ωρη απεργία στην την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα»
Στο χορό των κινητοποιήσεων τα νοσοκομεία
Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στον χώρο της Δημόσιας Υγείας με γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπόλοιπες δομές πρόνοιας να κηρύσσουν 24ωρες απεργίες για την Τρίτη και την Τετάρτη.
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς αλληλεγγύη στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.
«Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και προειδοποιούν ότι τα προωθούμενα μέτρα θα οδηγήσουν σε κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων.
Ακινητοποιημένα και τα τρένα
«Χειρόφρενο» τραβάνε και τα τρένα την επόμενη εβδομάδα με ματαιώσεις δρομολογίων από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενοι τόσο για τα μέτρα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων όσο και για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών.
Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει πίσω τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει με την Τρόικα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως δεν υπάρχουν αντιδράσεις, εντός Βουλής, για το πολυνομοσχέδοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε, εξάλλου, την ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι και ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με την κινητικότητα θα απολυθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.