Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΥΠΔΜ: 4.200 «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, παραμένουν παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί.  Να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές ποιος είναι ο σημερινός αριθμός των αγροφυλάκων. Όσοι έχουν μεταφερθεί στα δασαρχεία τα οποία ανήκουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις φαίνεται ότι είναι περί τους 1.200 ωστόσο άλλες πληροφορίες μαζί με αυτούς που έχουν μετακινηθεί άλλες υπηρεσίες, τους ανεβάζουν ακόμη και στις 8.000.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχετική πρόταση για μετακίνησή τους στους δήμους, (τελικώς ετέθη από τον επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη) πρόκειται να καταθέσει σήμερα και το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά την εν εξελίξει συνάντηση με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Πάντως, πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει και επίσημα τον αριθμό των 4.200 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τέλος Ιουλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο η διαπραγμάτευση με την τρόικα κατέληξε στα εξής:
«Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Και προστίθεται:  «Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8».
Σταθερός ο αριθμός των 15.000 απολύσεων
Επιπλέον, στη ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι «ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 – 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος – 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 – παραμένει σταθερός», ενώ το υπουργείο δεσμεύεται εκ νέου «στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων να προκύψει από αυτήν την κατηγορία.»

1 σχόλιο:

  1. βρε βοδια οι αγροφυλακες σε ολοι την Ελλαδα δεν ξεπερνουν τους 1200 οι οποιοι ολοι αποροφιθηκαν στα Δασαρχεια,και ετσι και τους διωξουν τα δασαρχεια εχουν νεκρωση,αφου οι περισσοτεροι δασοφυλακες εχουν βγει σε συνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.