Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 2.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ - ΟΙ 350 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Διαθεσιμότητα: Συν 2.000 από τους ΟΤΑ μέχρι τέλος του έτους

Πέρα από τους 2.500 σχολικούς φύλακες που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου και τους 3.500 Δημοτικούς Αστυνομικούς που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο το Σεπτέμβριο, από την τοπική αυτοδιοίκηση θα προέλθουν άλλοι 1.500 με 2.000 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013. Τότε θα πρέπει να έχει εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση που αφορά ένα ακόμη κύμα 12.500 συνολικά υπαλλήλων (το οποίο θα προστεθεί στους 12.500 οι οποίοι θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου).
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από όσα είπαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Κ. Μητσοτάκης και Γ. Μιχελάκης στη σημερινή συνάντησή τους με την ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι καθαρίστριες και οι 8.000 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις (η μεγάλη πλειοψηφία από τους οποίους απασχολούνται σε εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης). Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τους διαβεβαίωσαν ότι η επιλογή των 1.500 με 2.000 «διαθέσιμων» θα γίνει μετά από αξιολόγηση δομών, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να ακολουθηθούν ορθολογικοί και αξιοκρατικοί κανόνες και να μη χαθεί χρόνος. Ως απώτατη προθεσμία ορίζεται ο προσεχής Μάρτιος, καθώς οι δύο υπουργοί φέρεται να είπαν στους Δημάρχους ότι πρέπει να έχουν τελειώσει την αξιολόγηση των δομών και την επιλογή των «διαθέσιμων» το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης, αφού μετά ξεκινά η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης.


Δημοτικοί Αστυνομικοί: Οι 350 θα επιστρέψουν στους Δήμους

 Το 10% των 3.500 Δημοτικών Αστυνομικών που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στην τοπική αυτοδιοίκηση στο τέλος του οκτάμηνου ή και νωρίτερα, εφόσον έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επεξεργασία ενός προγράμματος αξιοποίησής τους στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι 350 Δημοτικοί Αστυνομικοί θα γυρίσουν στους Δήμους προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έχει μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς την άποψη ότι για ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοτικών αστυνομικών θα βρεθεί θέση απασχόλησης. Αντίθετα, οι 2.500 σχολικοί φύλακες που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα έχουν την ίδια τύχη. Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Κ. Μητσοτάκη και Γ. Μιχελάκη με την ΚΕΔΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.