Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΤΗ «ΜΕΓΓΕΝΗ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Στους ρυθμούς της Τρόικα θα κινείται από τη Δευτέρα η κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους των δανειστών να φθάνουν στην Αθήνα με αγριεμένη διάθεση, ενώ όλα τα ανοιχτά μέτωπα προϊδεάζουν για πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν είχαν παρά μία εβδομάδα στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν, με αποτέλεσμα να απαιτούνται ταχύτατοι ρυθμοί για να βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των νέων μελών της κυβέρνησης, όπως είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή.
Ραντεβού Στουρνάρα με Τρόικα υπό την απειλή νέων μέτρων
Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, με τα μέτωπα να είναι πολλά και «καυτά».
Αρχικά στο φορολογικό, οι επικεφαλής της Τρόικα συνεχίζουν να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του Ενιαίου Φόρου στα Ακίνητα, που θα ισχύσει από το 2014 (κάνουν λόγο για πολυπλοκότητα με 33 συντελεστές φόρου και αδυναμία είσπραξης από τις Εφορίες) και ζητούν να συνεχίσει το σημερινό σύστημα με την είσπραξη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Επίσης, ζητούν να μειωθούν σε 4 από 5 οι δόσεις για την πληρωμή του Eκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η 4η δόση θα εισπραχθεί το Φεβρουάριο 2014 και θα εγγραφεί στα έσοδα του προϋπολογισμού 2013. Εάν παραμείνουν οι πέντε δόσεις, η τελευταία θα εισπραχθεί από τον Μάρτιο 2014 και μετά, και θα υπάρξει μια νέα «τρύπα» 400 εκατ. ευρώ στο φετινό προϋπολογισμό.
Τέλος, η Τρόικα ζητεί και την αναθεώρηση των διάσπαρτων φορολογικών απαλλαγών που υπάρχουν σήμερα. Χαρακτηριστικό των διαθέσεων της τρόικα, είναι και το ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμους παράγοντες, εάν δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα έσοδα από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και εφόσον δεν βρεθεί λύση για τον ΕΟΠΥΥ, είναι απολύτως «ανοικτό» το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
Ο δύσκολος ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Τα ζητήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δανειστών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλείται στην πρώτη του συνάντηση, το βράδυ της Δευτέρας, να πείσει την Τρόικα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις και να ολοκληρώσει την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Τα νούμερα είναι λίγο πολύ γνωστά και κάνουν λόγο για την επίσπευση της απόλυσης 4.000 - 6.000 συμβασιούχων Δημοσίου, ενώ στο μέτωπο της διαθεσιμότητας υπάρχουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που επηρεάζονται.
Αυτό συνδέεται και με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ η οποία έχει ήδη εκταμιευθεί.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» δεν έχει ποσοτικούς στόχους και θέτει το προσεχές εξάμηνο ως χρονικό όριο για την επίτευξη του στόχου.
Υψηλά στην «ατζέντα» των εκπροσώπων ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι και οι άμεσες παρεμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» στον Οργανισμό, που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το νέο δημοσιονομικό κενό της διετίας 2013- 2014. Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Υγείας είχε εγκατασταθεί, πριν από τον ανασχηματισμό, ειδικό κλιμάκιο της Τρόικα, το οποίο εξέταζε τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνονταν από την ελληνική πλευρά για το κλείσιμο της «τρύπας».
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκληρή γραμμή από την πλευρά της Τρόικα, η οποία ενδέχεται ακόμη και να προτείνει τέταρτο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσουν όλα τα μέτωπα πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Ο λόγος είναι να μπορέσει η χώρα να πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ η οποία θα έρχεται σε κομμάτια, ανάλογα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, θα μπορέσει συνεδριάσει και το ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει το 1,8 δισ. που αναλογεί στο Ταμείο. Ειδάλλως, εάν τον Αύγουστο διαπιστωθεί από το ΔΝΤ ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013-2014, θα αναγκαστεί, βάσει του καταστατικού του, να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και να εγείρει θέμα νέου «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, κάτι που ουδόλως επιθυμεί η Γερμανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.