Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΝΕΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αν δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα έσοδα από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και εφόσον δεν βρεθεί λύση για τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται στο προσχέδιο του Μνημονίου και αρχίζει να συζητείται από τη Δευτέρα.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζεται από την τρόικα η ανάγκη φορολογικών κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο κείμενο, οι διάσπαρτες φορολογικές απαλλαγές που υπάρχουν θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να προβλεφθούν συγκεκριμένες που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των επενδύσεων. Παράλληλα, προβλέπεται πληρωμή του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 σε τέσσερις δόσεις, αντί πέντε που ισχύουν σήμερα, ενώ γίνεται αναφορά ακόμη και σε προσλήψεις στο Δημόσιο, στη βάση της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση. Σε κάθε περίπτωση από αύριο, Δευτέρα, στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα βρεθεί το πρόγραμμα κινητικότητας. Η ελληνική πλευρά δεν έχει έτοιμο το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, ενώ μέχρι και τώρα η τρόικα επιμένει στην υλοποίηση του μέτρου, που βάσει Μνημονίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.
Οι επτά δράσεις που προαπαιτούνται από το κείμενο
Εκδηλη είναι η ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το προσχέδιο του Μνημονίου, που παρουσιάζει η «Κ». Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι διατηρείται προς το παρόν η πρόβλεψη για την ύφεση φέτος και την επιστροφή σε ανάπτυξη το 2014.
Ωστόσο, επισημαίνεται με σαφήνεια πως οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται ότι θα συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση των εξελίξεων για να γίνει αναθεώρηση των στόχων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Αίσθηση προκαλεί μία φράση που υπάρχει για την απεμπλοκή της χώρας από την τρόικα. Οπως αναφέρεται, η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην πλήρη υλοποίηση της δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2013-2014.
«Αυτό είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και τελικά για την έξοδο από την αναγκαία εξωτερική βοήθεια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια άλλη αναφορά στο θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι ως προαπαιτούμενες δράσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου της τρόικας είναι κυρίως παρεμβάσεις με δημοσιονομική επίπτωση. Αν και κάποιες από αυτές θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης των επόμενων ημερών, οι προαπαιτούμενες δράσεις είναι:
1. Η είσπραξη των δόσεων του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων εντός του 2013 και να μην αποπληρωθεί η τελευταία δόση μετά τον Φεβρουάριο του 2014.
2. Ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για να επιτευχθούν οι στόχοι της περιόδου 2013-2015. Στα μέτρα που πρέπει να εξειδικευτούν περιλαμβάνονται περισσότεροι έλεγχοι, νέα μείωση τιμών και ευρύτερη χρήση του θεσμού της επιστροφής της υπέρβασης από την προϋπολογισθείσα δαπάνη (claw back) στα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
3. Η προώθηση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή της εισφοράς επί των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ το 2014.
4. Η λήψη νέων μέτρων. Αν και δεν αναφέρεται ως ειλημμένη απόφαση, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα για να καλυφθούν τυχόν καθυστερήσεις στα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, τη μισθολογική μεταρρύθμιση και άλλες «τρύπες» που έχουν προκύψει.
5. Η υιοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων που θα αφορά 450.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.
6. Η τοποθέτηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος Ιουνίου (το μέτρο είναι υπό διαπραγμάτευση και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται εναλλακτικά και σενάριο για μηνιαίο αριθμό υπαλλήλων που θα τίθενται σε διαθεσιμότητα).
7. Η μεταφορά όλων των λειτουργιών, του προσωπικού και του προϋπολογισμού της μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που σχετίζονται με τα έσοδα, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Αυτό θα γίνει με υπουργική απόφαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.