Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ - ΘΕΛΩ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

«Απολύσεις θα γίνουν» δηλώνει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ».
Ο μεγάλος αριθμός των απολύσεων θα προκύψει με την απομάκρυνση από το Δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «αιώνιους» συμβασιούχους, όπως λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Συμπληρώνει, πάντως: «Δεν θα είμαι υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης».
«Θα πείσω την Τρόικα για τη διαθεσιμότητα»
Οσον αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «είναι λάθος της Τρόικα να θέτει ποσοτικούς στόχους». Αυτό, λέει, θα πει και στους εκπροσώπους των δανειστών μας στη συνάντηση της Δευτέρας, διότι όπως επισημαίνει, «η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά».
Μάλιστα δηλώνει: «Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος».
Οι πρώτοι 1.500 στην «έξοδο»
Αυτό που παρουσιάζεται ως δεδομένο στην παρούσα φάση, εξάλλου, είναι ότι μέσω των δικαστηρίων θα οδηγηθούν στην έξοδο ως το τέλος του 2013 περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια για να παρατείνουν την παραμονή τους στην υπηρεσία τους, παρότι έχει λήξει η σύμβασή τους.
Η απομάκρυνσή τους θα επιχειρηθεί με μια παραλλαγή του σχεδίου Μανιτάκη, περιορίζοντας αλλά όχι απαγορεύοντας την ισχύ των προσωρινών διαταγών που εκδίδουν τα δικαστήρια. Η επείγουσα νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Αθανασίου και θα κληθεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αίρει την ισχύ των προσωρινών διαταγών, εφόσον παρατηρούνται αναβολές στην εκδίκαση των κύριων προσφυγών τους.
  
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ


Αποτέλεσε αναμφισβήτητα την έκπληξη του ανασχηματισμού... Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις συζητήσεις βουλευτών της ΝΔ και όχι μόνον, κυριαρχεί η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο πόστο, δηλαδή, το οποίο μαζί με το υπουργείο Οικονομικών αποτελούν ή θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, άκουσε τον κ. Αντ. Σαμαρά να τον καλωσορίζει στην κυβέρνηση και να του αναθέτει το συγκεκριμένο υπουργείο, κάτι το οποίο και για τον ίδιο τον βουλευτή αποτέλεσε έκπληξη.
Από το πρωί της Τρίτης η ζωή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη άλλαξε... Έτοιμος και με δεδομένες θέσεις γύρω από το Δημόσιο, «έπεσε» στη μάχη προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να προωθήσει μια πολιτική την οποία ο ίδιος πιστεύει και είχε το θάρρος να την παρουσιάσει και δημόσια, όταν κανείς δεν μιλούσε πραγματικά για τη δημιουργία ενός μικρότερου και καλύτερου κράτους. «Θα γίνουν απολύσεις», σημειώνει.
«Μην ξεχνάτε όμως ότι για κάθε έναν υπάλληλο που θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή θα είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού», συμπληρώνει, ξετυλίγοντας τη στρατηγική του. «Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης», προσθέτει, αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του.
Διαδικασίες – εξπρές
Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από όπου θα γίνουν οι απολύσεις, δείχνει να απορρίπτει τον «ξαφνικό θάνατο» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου.
«Το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων», τονίζει και αναφέρεται σε συγκεκριμενοποιημένο αριθμό υπαλλήλων που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.
«Πρόκειται για 4.000-6.000 υπαλλήλους», αναφέρει, δείχνοντας ότι έχει ήδη κάνει μια πρώτη μελέτη του συγκεκριμένου θέματος και γνωρίζει τα αίτια αλλά και τη λύση. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι μόλις προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αλλαγή των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης. Η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.
Η αλλαγή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων, πάντως, δεν αποκλείει τη συνέχιση της διαδικασίας συγχωνεύσεων - καταργήσεων δημοσίων οργανισμών που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο πολιτικό σχήμα στο υπουργείο.
Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με ρεαλισμό την κατάσταση και αναγνωρίζει ότι η μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης σε έναν σχετικά σύντομο χρόνο, είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα. Για τον λόγο αυτό δίνει μεγαλύτερο βάρος στη διαδικασία της κινητικότητας. Εξηγεί, συγκεκριμένα, πως «η κινητικότητα δεν σχετίζεται με τις απολύσεις. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από το θέμα».
«Η κινητικότητα» -υπογραμμίζει- «είναι ένα εργαλείο καλύτερης κατανομής του ανθρωπίνου δυναμικού. Είναι λάθος και της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους για την κινητικότητα.
Αυτό ακριβώς θα πω και στους εκπροσώπους των δανειστών μας μόλις τους συναντήσω (σ.σ.: την ερχόμενη εβδομάδα) και θα επισημάνω ότι η διαδικασία θέλει κάποιους μήνες για να γίνει και να γίνει σωστά και δίκαια.
Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει αισιόδοξος. «Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος», τονίζει.
Να μπουν όλοι στη φωτιά
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι από τη δική του επιτυχία θα κριθεί εν πολλοίς και η επιτυχία της δικομματικής κυβέρνησης. Πιστεύει ότι θα έχει τη συνεργασία των συναδέλφων του υπουργών, όπως επίσης ότι πολιτικά θα έχει δίπλα του τον πρωθυπουργό. Γνωρίζει δε ότι ο χρόνος που έχει μπροστά του για να δείξει απτά αποτελέσματα της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει δεν είναι απεριόριστος. Θέτει ως χρονοδιάγραμμα το προσεχές εξάμηνο και πιστεύει ότι εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φανεί τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι έτοιμος να εισπράξει το πολιτικό κόστος, αρκεί να είναι διατεθειμένοι όλοι «να μπουν στη φωτιά».

Γιάννης Σαραντάκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.