Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ «ΑΓΚΑΘΙ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Προς διευθέτηση βαίνουν όλες οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης, πλην εκείνης της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, και όπως φαίνεται, θα έχει προκύψει συμφωνία με την Τρόικα - για τα υπόλοιπα θέματα - έως τη Δευτέρα, οπότε και διενεργείται το Eurogroup.
Την παραπάνω εκτίμηση εξέφρασε αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», είπε ο αξιωματούχος. «Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι διεθνείς δανειστές απειλούν την Ελλάδα με τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα της, εάν δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.

Πρόκειται για νέο τηλεγράφημα του συγκεκριμένου πρακτορείου προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς χθες το Reuters είχε μεταδώσει ότι η τρόικα θέτει διορία τριών ημερών προς την Ελλάδα ώστε να πείσει ότι κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων κάτι που διέψευσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι «είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία».
Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που όμως δεν κατονομάζει, οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να παγώσουν εκτάκτως τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των μεταρρυθμιστικών της στόχων.

«Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση δεν βλέπω καμία χρηματοδότηση προς την Ελλάδα στη διάρκεια του επομένου τριμήνου», δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε «αστείο» το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν, κ. Σάιμον Ο' Κόνορ.
Η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικό κενό, δήλωσε, από μέρους του, ο επικεφαλής του Eurogroup,κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις από την Τρόικα για συμφωνία επί μιας σειράς θεμάτων μέχρι την Κυριακή.
Νέα συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη αύριο
Νέα συνάντηση θα έχουν το πρωί της Πέμπτης, στις 10.00, οι επικεφαλής της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η κινητικότητα στο Δημόσιο παραμένει το «αγκάθι». Αύριο, επίσης, η Τρόικα θα επισκεφθεί και το υπουργείο Εσωτερικών.
Κατά τη σημερινή συζήτηση της αντιπροσωπείας της Τρόικας με τον υπουρργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ετέθη επί τάπητος η παράταση της κινητικότητας και ο τρόπος μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες.
Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να υπάρξει παράταση στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Σαφείς δεσμεύσεις ζητεί η Τρόικα
Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητούν οι επικεφαλής της Τρόικας, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποκλείεται να φύγει η Τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου».

Η Τρόικα φέρεται να ζητά να μην υπάρξουν απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις - κάτι που είναι σύνηθες στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, για παράδειγμα - , αλλά σε κάθε περίπτωση θα βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι η Τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι η Τρόικα έχει δεχθεί το γεγονός της μείωσης του Δημοσίου λόγω των απολύσεων από την ΕΡΤ, ζητεί, όμως, τον ακριβή αριθμό αυτών που θα επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.