Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης και τοποθέτησης των εφοριακών, αλλά και στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Γ. Βαρουφάκη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, ο δεύτερος παρουσίασε τις προτάσεις του για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση που πρέπει να γίνουν, ώστε να «αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα», όπως δήλωσε. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για την έναρξη μιας διαδικασίας, σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία έχουμε ανάγκη τον κ. Ρακιντζή για μία πιο χρηστή, αποτελεσματική και δίκαιη λειτουργία των θεσμών, των υπηρεσιών του υπουργείου και γενικότερα της Δημόσιας Διοίκησης».
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι στις προτάσεις που εξετάζονται, περιλαμβάνονται:
1. Η δημιουργία ενός συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων.
2. Ο διορισμός και η ανακύλιση (rotation) των εφόρων στις εφορίες της χώρας «με τρόπο που να εμποδίζει τη δημιουργία στεγανών και πρακτικών που εναντιώνονται στο δημόσιο συμφέρον» κατά τον κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα, πρόταση του κ. Ρακιντζή είναι να υπάρξει θέμα κωλύματος εντοπιότητας όπως και στους δικαστές.
3. Επανασύσταση και στελέχωση της οικονομικής επιθεώρησης και επανεξέταση των αρμοδιοτήτων της.
4. Η χαρτογράφηση και καταγραφή της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, θα εξετασθούν και προτάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ενόψει και της σύστασης της αναπτυξιακής τράπεζας που προωθεί η κυβέρνηση.
5. Προτάσεις για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στη φορολογική και δημοσιονομική διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.