Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ! Η ΚΡΥΦΗ ΛΙΣΤΑ - ΦΩΤΙΑ - 12.500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το λουκέτο στην Κρατική Τηλεόραση (ΕΡΤ) δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται σε λίγο καιρό, τονίζει χαρακτηριστικά ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, θέλοντας να δείξει ξεκάθαρα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Και όταν λέμε δύσκολα, βάλτε τον αριθμό-κλειδί «12.500» υπάλληλοι σε Διαθεσιμότητα.

Η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει μέχρι τις 7 Ιουλίου στην τρόικα ονόματα και διευθύνσεις 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε κινητικότητα και ακριβώς την επόμενη μέρα (8 Ιουλίου), πρέπει η απόφαση να έχει υλοποιηθεί. Αυτοί οι υπάλληλοι θα πάνε σπίτια τους με το 70% του μισθού τους και θα κάνουν αίτηση για μετάταξη εντός 20 ημερών. Εν συνεχεία, θα κάνουν υπομονή μέχρι νεοτέρας…

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2013 ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα θα πρέπει να έχει πάει στους 25.000 υπαλλήλους…

Η κρυφή λίστα-φωτιά
Οι υπουργοί έχουν ήδη στα χέρια τους την κρυφή λίστα-φωτιά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να θέσουν σε καθεστώς κινητικότητας εντός τριών εβδομάδων.Η αποκαλυπτική λίστα που φέρνει στη δημοσιότητα η Real News, δείχνει με ακρίβεια πόσοι περισσεύουν και από πού. Από τους συνολικά 616.000 υπαλλήλους στου στενού δημόσιου τομέα έχει υπολογιστεί να βγουν σε κινητικότητα περίπου 32.000, δηλαδή το 5,3%.
Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, ο αριθμός αυτός είναι αριθμός ασφαλείας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 έως τον Οκτώβριο. Από αυτή τη δεξαμενή των 32.000 θα προκύψουν και (αναλογικά ανά υπουργείο) οι πρώτοι 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα.
Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική λίστα, τα πρωτεία κρατά το υπουργείο Εσωτερικών με 12.069 «υποψήφιους» (σε σύνολο 100.896 υπαλλήλων) προς ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας ενώ ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας 11.265 «υποψήφιους» (σε σύνολο 195.878 υπαλλήλων). Ο μικρότερος, αντίθετα, αριθμός προσωπικού για ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας συναντάται η Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όπου γίνεται λόγος για 20 υπαλλήλους σε σύνολο 498.Δείτε τη λίστα : 


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που έχει διττό στόχο για την τρόικα, καθώς εκτός από τον περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, επιθυμούν και την ανανέωση του προσωπικού από νέους και καταρτισμένους υπαλλήλους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όσο δεν προχωρούν οι απολύσεις.
    Η Ελλάδα έχει αναλάβει τη δέσμευση ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 να εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί από αυτούς, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα τεθούν εκτός Δημοσίου εντός ενός έτους.
    Οι 12.500 θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας εντός του Ιουνίου και οι υπόλοιποι 12.500 μέχρι το τέλος του έτους.
    Ωστόσο όλο το πρόγραμμα έχει κολλήσει σε πολλαπλές αγκυλώσεις του Δημοσίου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων των δανειστών καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ούτε τη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.