Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΕΟΠΥΥ, ΑΝ ΚΑΙ «ΤΙΘΑΣΕΨΕ» ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

Επικίνδυνο το αναδυόμενο έλλειμμα, καθώς και οι υπερβάσεις στη δαπάνη Διαγνωστικών Κέντρων και Ιδιωτικών Κλινικών.
Η λειτουργία και κατ' επέκταση βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας και της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ έχει τεθεί ουσιαστικά υπό επιτήρηση αφού το έλλειμμα κινδυνεύει να φθάσει στο τέλος του 2013 το 1,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, υπήρξε ικανοποίηση ως προς την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού η ηγεσία του υπουργείου έπιασε το στόχο των 2,4 δισ. ευρώ. «Δεν υπάρχουν υπερβάσεις, αλλά όπου υπάρχουν η κατάσταση θα εξισορροπηθεί με το claw back», αναφέρουν παράγοντες του χώρου, τονίζοντας ότι επικίνδυνο είναι το αναδυόμενο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι υπερβάσεις στη δαπάνη των Διαγνωστικών Κέντρων και Ιδιωτικών Κλινικών. «Οι υπερβάσεις αυτές είναι απειλητικές και διαλυτικές για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», σημειώνουν.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε ότι τα ζητήματα που θα εξεταστούν είναι η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. «Σ' αυτό το ζήτημα», είπε, «είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013».

Πηγή: www.thrakitoday.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.