Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΟΙ 2.000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΙΔΑΧ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη,αυτή της απόλυσης, θα βρίσκονταν πρίν απο 20 ημέρες οι περιπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου για τους οποίους  τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της... 
Κυβερνήσεως τα ΦΕΚ για τη μετακίνησή τους σε κενές διοικητικές  θέσεις διαφορών δημοσίων υπηρεσιών, όπως στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη ( αστυνομικά τμήματα),Δικαιοσύνης (Πρωτοδικεία, Εφετεία κλπ), Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία), Υγείας (νοσοκομεία) κλπ.

Οι συγκεκριμμένοι υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων  απο τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας (λαμβάνοντας το 75% του βασικού τους μισθού ) αναμένοντας την τοποθέτησή τους ,μετά απο αιτήσεις ενδιαφέροντος που υπέβαλλαν στο ΑΣΕΠ,σε κενές θέσεις που είχαν προκηρυχθεί απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης..Πρίν απο ενάμισυ μήνα είχαν αναρτηθεί απο το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης-μετακίνησής τους στις νέες θέσεις άλλων υπηρεσιών , εντος όμως  των γεωγραφικών ορίων του δήμου, όπου υπηρετούσαν μέχρι τον Νοέμβριο..Τι ακριβώς συνέβη και πώς αποσοβήθηκαν οι αιφνίδιες απολύσεις αντι της σχεδιαζόμενης μετακίνησής και τοποθέτησής τους στις νέες θέσεις ? Ενα πρωινό πρίν απο 20 ημέρες ο μέχρι πρότινος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα απο τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο ο οποίος του ζήτησε να μην προχωρήσει στην μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις του δημοσίου αλλά στην απόλυσή τους μη αποστέλοντας τα ονόματά τους για δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης .Με ένα λόγο στόχος ήταν  οι διοικητικοί  αυτοί υπάλληλοι να αποτελέσουν τους πρώτους 2.000 που θα απολύονταν εντος του Ιουνίου σε εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης...Ο Αντώνης Μανιτάκης αντέδρασε αρνούμενους να προχωρήσει στην απόλυσή τους αντι της μετακίνησης τους με το αιτιολογικό ότι είχε καταθέσει σχετικό νόμο,είχε προχωρήσει σε σχέδια αξιολόγησής τους και εντος των επόμενων ημερών-όπως και έγινε- θα δημοσιεύονταν η μετακίνησή τους στην εφημερίδα της Κυβέρνησης..Ο κ.Μπαλτάκος ,όπως λένε οι πληροφορίες,εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος απο τη στάση του κ.Μανιτάκη αλλα στη συνέχεια αποδέχθηκε, μετα τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, να μην απολυθούν αλλα να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις  όπως προέβλεπε  το σχέδιο του Μανιτάκη,μιας και αποτελούσαν μέρος των υπαλλήλων απο τους οποίους άρχισε το καθεστώς της  διαθεσιμότητας-κινητικότητας στο δημόσιο..Το τι επακολούθησε είναι γνωστό..Τα 2000 "κεφάλια" προς απόλυση βρέθηκαν με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ...
Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης


(από την Ελευθεροτυπία)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.