Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΜΑΝΙΤΑΚΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αντ. Μανιτάκης: Να αποφύγουμε λάθη μοιραία και βιαστικές κινήσεις.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα ηγεσία, ο Αντώνης Μανιτάκης είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αναλαμβάνει ένα "δύσκολο έργο" και μίλησε αναλυτικά για τους στόχους και τα όσα έγιναν επί των ημερών του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ο κ. Μανιτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η διοικητική μεταρρύθμιση χρειάζεται πολλή προσοχή και πολύ καλή προετοιμασία "αν θέλουμε να είμαστε ως χώρα και ως πολιτική εξουσία σοβαροί και υπεύθυνοι, αν πονάμε τον τόπο και δεν αρκούμαστε να κραυγάζουμε καταγγέλλοντας", γιατί -όπως τόνισε- από την επιτυχή διοικητική μεταρρύθμιση εξαρτάται το μέλλον και ενδεχομένως και η πολιτική σταθερότητα του τόπου.

Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας, ο κ. Μανιτάκης μίλησε για "κεφαλαιώδους σημασίας μεταρρύθμιση", την οποία -όπως είπε- η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου αφήνει ως παρακαταθήκη και ως πρώτο επιτυχημένο δείγμα γραφής. "Τη σχεδιάζουμε με πολύ προσεκτικά βήματα για να αποφύγουμε λάθη μοιραία και βιαστικές κινήσεις, ώστε να μην αποτύχει" είπε. Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν γίνει γρήγορα, ενδέχεται να υπάρξουν δικαστικές περιπέτειες που μπορεί να λειτουργήσουν ως "ταφόπλακα".

Ο απερχόμενος υπουργός συνέστησε ότι πρέπει "να δώσουμε να καταλάβουν οι τεχνοκράτες ελεγκτές της τρόικα ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν εξισώνονται με ποσοτικούς στόχους που πρέπει να γίνουν σε μηδεν χρόνο".

"Δεν θα αποκτήσουμε ως διά μαγείας ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση επειδή θα απολυθούν άκριτα και εν είδει τιμωρίας για τη φαυλότητα του παρελθόντος 15.000 υπάλληλοι χωρίς κριτήρια, κανόνες και αξιολόγηση" δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει το αίτημα να αναχθεί η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων ως προαπαιτούμενη ενέργεια να αποκρουστεί με πειστικά επιχειρήματα, ενότητα, συντονισμό και καλή προετοιμασία.

Κ.Μητσοτάκης: Εστίασε σε αξιολόγηση, αξιοκρατία αλλά και δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν.

Τη σημασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο και της επιβράβευσης όσων υπαλλήλων δουλεύουν σκληρά και με συνέπεια, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα είναι υπουργός των απολύσεων. 

Ο νέος υπουργός επισήμανε πως καμία μεταρρύθμιση από όλες αυτές για τις οποίες γίνεται λόγος δεν είναι σπουδαιότερη από τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η οποία -όπως είπε- ασθενεί. "Ασθενούν πρωτίστως οι δομές και οι διαδικασίες και λιγότερο οι άνθρωποι" ανέφερε και σημείωσε πως "αυτό που θέλουμε πρωτίστως να έχουμε ένα αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη", ενώ χαρακτήρισε ως "μαγική λέξη" την έννοια της αξιοκρατίας.

"Δυστυχώς -επισήμανε- μην έχοντας δομές οι οποίες να μπορούν αξιολογούν και να επιβραβεύουν τους εργατικούς υπαλλήλους, καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους εργαζόμενους με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο. Και αυτό είναι άδικο για τους πολλούς, άξιους δημοσίους υπαλλήλους".

Ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι άδικο όταν υπουργοί παρουσιάζονται αποκλειστικά ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων και πως κάποιες από τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί θα έπρεπε από καιρίο να είχαν γίνει στη χώρα.

"Βεβαίως και η χώρα μας έχει αναλάβει δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε και η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τη δημιουργική υπέρβαση των μνημονιακών υποχρεώσεων" σημείωσε.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας όλων των υπόλοιπων υπουργείων προκειμένου να γίνει πράξει το όραμα της διοικητικής μεταρρύθμισης."Θα απαιτήσουμε το επίπεδο της συνεργασίας που είναι απαραίτητο για να φέρουμε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ο πρωθυπουργός είχε την τιμή να μας αναθέσει" ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στο υπουργείο και μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Μανιτάκη, χαρακτηρίζοντας "σημαντικό" το έργο που έγινε τον τελευταίο χρόνο στο υπουργείο και λέγοντας πως προσβλέπει σε μια γόνιμη συνεργασία με τον ίδιο και πως πιστεύει ακράδαντα στη θεσμική συνέχεια.

Παράλληλα, είπε πως προσβλέπει και σε μια γόνιμη συνεργασία με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, της οποίας τις ικανότητες εξήρε. "Προερχόμαστε από δύο διαφορετικά κόμματα, που καλούνται τώρα να συνεργαζονται για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου (...). Από τη δυνατότητα να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό, να ξεφύγουμε από τις παθογένειες που τα ίδια τα κόμματα εξουσίας δημιούργησαν ειδικά στη δημόσια διοίκηση, θα κριθεί εν τέλει και η επιτυχία του δικού μας έργου" υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το σύνολο των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος για εξωτερικούς συνεργάτες και μετακλητούς υπαλλήλους, δηλώνοντας πως ο ίδιος και η κ. Χριστοφιλοπούλου θα διοικήσουν το υπουργείο στηριζόμενοι πρωτίστως στους άξιους υπαλλήλους του. "Δεν πιστεύω ότι τα υπουργεία διοικούνται με παράλληλες δομές μετακλητών υπαλλήλων και εξωτερικών συνεργατών, όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν απέτυχαν κι εμείες δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την πεπατημένη" ανέφερε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε υπόσχεση "για πολλή δουλειά, προσήλωση στον στόχο και αποφασιστικότητα εκεί που απαιτείται για να ληφθούν αποφάσεις" που -όπως είπε- "σε πρώτη όψη μπορεί να φαντάζουν δύσκολες ή και να ξενίζουν, αλλά που αν εξηγηθούν σωστά και διέπονται από βασικό κανόνα δικαιοσύνης, θα βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας".

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Αλλαγές γρήγορα και με σεβασμό στους θεσμούς

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για τη σημασία του έργου που καλείται να επιτελέσει το υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε "κρισιμότερο μετά το ΥΠΟΙΚ, ίσως και πριν από αυτό". "Ήταν πάντα βαθύτατη πεποίθησή μου πως οι εκάστοτε στόχοι της χώρας περνούν από εδώ μέσα", είπε.

Η ίδια σημείωσε πως η προσπάθεια που θα γίνει θα πατήσει "στα δυνατά σημεία και τις επιτυχίες που προϋπήρξαν" και θα προσωρήσει με ταχύτητα γιατί οι αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν.

Παράλληλα, τόνισε πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με τρόπο που να είναι θεσμικά ακέραιος και που θα αξιοποιεί και τα άλλα υπουργεία, είπε ότι αν χρειαστεί να αλλάξουν θεσμοί που λειτουργούν ως ανάχωμα για τη μεταρρύθμιση αυτό θα γίνει με τρόπο δημοκρατικό και είπε πως υπέρτατος στόχος είναι "να υπερβούμε τα εμπόδια με σεβασμό στους θεσμούς για μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη.

Ο απερχόμενος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης μίλησε για "σκληρή δουλειά" και είπε απευθυνόμενος στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου: "Πριν από έναν χρόνο παραλάβαμε σε συνθήκες πολύ χειρότερες και να σας ευχηθώ σε έναν χρόνο από τώρα να συνεχίζετε τη δουλειά σας συνθήκες που να είναι πολύ καλύτερες και από τις σημερινές, γιατί αυτό περιμένουν οι Έλληνες πολίτες".




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.