Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ο ΠΟΛΥΕΞΟΔΟΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑΣ

Αφού οι σχέσεις μεταξύ των τριών στο υπουργείο Υγείας δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ (Λυκουρέντζου, Σαλμά, Σκοπούλη), η κόντρα πλέον έχει μεταφερθεί στα ...χωράφια του ΕΟΠΥΥ. Πως οι ξεχειλισμένες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ που έπεσαν στην αντίληψη της τρόικας έγιναν αφορμή να βγει στην επιφάνεια για άλλη μια φορά η κόντρα Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου. Όλο το παρασκήνιο
Οι δαπάνες και το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ που για άλλη μια φορά ξέφυγαν από τα προϋπολογισμένα τουλάχιστον κατά 1 δις ευρώ, έκαναν και πάλι την τρόικα να δώσει αυστηρές οδηγίες για τη συγκράτηση των εξόδων.
Έκαναν όμως και τις κόντρες στο εσωτερικό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να βγούνε στην επιφάνεια. Από τη μία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεργόπουλο.
Ευθύνες ειδικά για το θέμα των διαγνωστικών εξετάσεων που παρουσιάζουν μεγάλες δαπάνες. Από την άλλη ο κ.Παπαγεωργόπουλος εκτιμά ότι δεν έχουν υπάρξει νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε ο Οργανισμός να απαλλαγεί από προσκόμματα για τις διαπραγματεύσεις των τιμών. Επισημαίνει ακόμη ότι ο ΕΟΠΥΥ κουβαλά βάρη του παρελθόντος όπως έξοδα για προνοιακά ιδρύματα που δεν ανήκουν πια στον τομέα της Υγείας.
Μα αυτά και μ αυτά όμως οι …αγριεμένοι τροϊκανοί που ζήτησαν άμεσα μέτρα για να περιοριστούν οι δαπάνες έκαναν τους αρμόδιους να πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για τις ευθύνες στον ΕΟΠΥΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρασκηνιακές αυτές κόντρες έχουν φθάσει προ πολλού και στο Μέγαρο Μαξίμου από όπου δε διαρρέονται πια και οι καλύτερες πληροφορίες για το μέλλον της σύνθεσης στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.