Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ

Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας (στις 7.30) κρίνεται η τύχη της παράτασης αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα έως τώρα χρονοδιαγράμματα πρέπει να παραδώσει «διευθύνσεις και ονόματα» έως τις 8 Ιουλίου ωστόσο αυτή τη στιγμή όπως διαμηνύουν συνεργάτες του νέου υπουργού «δεν υπάρχουν παρά σχέδια επί χάρτου».
Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας θα θέσει το θέμα της παράτασης έως το Σεπτέμβριο προκειμένου, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, να σχεδιάσει εκ νέου το πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η παράταση θα δοθεί καθώς:
-  Οι τροϊκανοί  γνωρίζουν τις θέσεις του για μείωση του κράτους
-  Έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο στόχος για τις 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, με τις 2.656 που έκανε στην ΕΡΤ,
- Θα καταστεί σαφές ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, άρα χρειάζεται ένα νέο.
Συναντήσεις με του υπουργούς που «συνεισφέρουν»
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τους υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων πρόκειται να «συνεισφέρουν» σημαντικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε απολύσεις και διαθεσιμότητα. Δηλαδή τους:
- Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναμένεται να απομακρυνθούν 6.000 «αιώνιοι» συμβασιούχοι που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές
- Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τη διαθεσιμότητα των 5.000 και πλέον εκπαιδευτικών
- Υπουργό  Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τη διαθεσιμότητα των 5.000 υπαλλήλων ΟΤΑ αλλά και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων των δήμων που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.
Πηγή


Για τη Δευτέρα έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος σκληρής διαπραγμάτευσης.
Έχοντας στη φαρέτρα του την αποφασιστική κίνηση της ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να ζητήσει παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο για το πρώτο κύμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων.

Όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει μια σχετική άνεση χρόνου από τη στιγμή που οι 2.600 απολύσεις από την ΕΡΤ γεμίζουν προς το παρόν τη «δεξαμενή» των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι επόμενες 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις που απαιτούνται έχουν χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2013 και θα αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, με στελέχη του υπουργείου να επισημαίνουν πως οι κινήσεις θα είναι βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων.
Ο υπουργός αναμένεται να επιμείνει προβάλλοντας το ότι δεν πρέπει η κινητικότητα να αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, μιας και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ναυάγιο τις προσπάθειες για να υπάρξει ορθολογική κατανομή του προσωπικού και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου με μετακινήσεις όπου υπάρχουν κενά.
Στο στόχαστρο θα μπουν, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα υπηρετούν σε 17 φορείς που θα καταργηθούν και σε 53 οργανισμούς, επίορκοι και εργαζόμενοι σε ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, δημοτικές επιχειρήσεις, αποκεντρωμένες διοικήσεις, περιφέρειες, καθώς και εργαζόμενοι στην εκπαίδευση.
Στο στόχαστρο είναι επίσης συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι μέσω της δικαστικής οδού -προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά μέτρα- παραμένουν στις θέσεις τους.
Είναι ενδεικτικό ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την περασμένη Παρασκευή αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς που συνδέονται με αυτό τον σχεδιασμό για τις αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και τις δεξαμενές των απολύσεων.

Συζητήσεις είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί, ώστε να διεκπεραιωθούν ταχέως οι εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη για συμβασιούχους, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν με προσωρινές διαταγές.
Επίσης, συνάντησε τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ επαφές είχε και με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.