Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΦΕΚ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ, ΕΛΑΒΕ ΦΕΚ ΑΠΟΛΥΣΗΣ...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Νοέμβριο του 2012 απολύθηκε. Η λύση της σύμβασης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 11.06.2013.

Η υπάλληλος είχε προσληφθεί κανονικά ως ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) το 2005 σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων και μεταφέρθηκε με νόμιμες διαδικασίες στον Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2009. Από τότε μέχρι και τη μέρα που βγήκε σε διαθεσιμότητα, παρόλο που δούλευε κανονικά δεν πληρώθηκε ποτέ, γιατί η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του Δήμου έκρινε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί.


Η υπάλληλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ αρ 9205/2011 απόφαση, έκρινε ότι νόμιμα μεταφέρθηκε στον Δήμο Αθηναίων και της αναγνωρίσε ότι ο Δήμος της οφείλει αποδοχές για τα έτη 2009 έως 2011 οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 21.758,35 €. Επίσης επιδικάσε το ποσό των 10.000 € για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών το οποίο ήταν και το μονό ποσό που της κατέβαλε ο δήμος. Η κύρια αγωγή που θα κρίνει οριστικά αν η μεταφορά της από την εταιρεία του δήμου ήταν νόμιμη ορίστηκε για τον Μάρτιο του 2014.

Ωστόσο, στις 12-11-2012 η συνάδελφος βγήκε σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου. Ζ.4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, το ΥΔΜΗΔ πέρασε στη διαγραφή της από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων, μπήκε στην διαδικασία της κινητικότητας κάνοντας αίτηση και συμπεριελήφθη στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.  

Παρόλα αυτά κι ενώ οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να απολυθούν αν δεν τελεσιδικίσει η απόφασή τους, πώς ο κ. Καμίνης την απολύει μετά από τριάμισι χρόνια συνεχής και αποδεδειγμένης παροχής εργασίας, χωρίς να της καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές της, τα ένσημα  και την αποζημίωση απόλυσης;

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (4093/2012) οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τις 12-11-2012, δεν ισχύει. Πώς λοιπόν, ενώ η συνάδελφος είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας απολύεται;

Όλοι οι ΔΕ ΙΔΑΧ είμαστε μαζί της.


Είμαστε 1882 προς μετακίνηση και τόσοι θα μετακινηθούμε. 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.