Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ    

Ξάνθη 07/06/2013 
  Αρ.Πρωτ.:03


Πληροφορίες :
Ντίνα Παπαχρήστου : – 69 36 19 68 96
Πασχάλης Λύρατζης : - 69 37 12 71 18
Χαράλαμπος Ευστρατίου : – 69 42 43 41 42
E- mail : ergazomenoipamth@gmail.com

Θέμα: «Πρόσκληση και Πρόταση στους Υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συνένωση όλων των Συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν ενιαίο και μοναδικό σύλλογο».

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι εξελίξεις στον χώρο μας (Περιφέρειες) συνεχίζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δυστυχώς χωρίς να γνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι ως εργαζόμενοι την εξέλιξη των πραγμάτων. Έτσι διαβάζοντας για τις συγχωνεύσεις – αξιολογήσεις και απολύσεις υπαλλήλων και στις Περιφέρειες (ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού) ανησυχούμε και προσπαθούμε να ενώσουμε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες σε έναν κοινό σύλλογο για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τέτοιου είδους προβλήματα και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία.
Τα χρόνια που έρχονται κατανοούμε όλοι μας ότι θα είναι δύσκολα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε μονιασμένοι και ενωμένοι όλοι μαζί !
Άλλωστε όπως λέει και το αρχαίο ρητό : «Μόνο η ομόνοια γεννά μεγάλα κατορθώματα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα, τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το ποιες υπηρεσίες θα αξιολογηθούν με μοναδικό σκοπό φυσικά την εκ των προτέρων απόλυση συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτές. Μάλιστα, ξεκίνησαν από τις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε την σύσταση ομάδας εργασίας αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. (Δείτε εδώ)

Ζητάμε από όλους εσάς να συνεργαστούμε ενάντια στο κλίμα εκφοβισμού του αντεργατικού Νόμου 4093 και της παραγράφου Ζ, που μπορεί να θέσει σε αργία οποιονδήποτε υπάλληλο για οποιοδήποτε παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας. Ζητάμε από εσάς να λειτουργήσουμε ως εργαζόμενοι μιας Περιφέρειας και όχι ως εργαζόμενοι των παλιών Νομαρχιών.

Συνάδελφοι, πολλοί από εσάς θα θυμάστε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τους παλαιούς συλλόγους που υπήρχαν και που εκπροσωπούσαν όχι τους υπαλλήλους των Νομαρχιών αλλά τους υπαλλήλους των Υπουργείων. Θυμάστε λοιπόν τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε στο να λάβουμε ουσιαστικές αποφάσεις. Σκεφτείτε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο καλέσει το πιο αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο να εκπροσωπήσει τους εργαζομένους για το νέο οργανόγραμμα. Σύμφωνα λοιπόν με τον Νόμο 3852 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και το άρθρο 241 του Οργανισμού στην παράγραφο 4 αναφέρει : «Ο Οργανισμός ψηφίζεται από το περιφερειακό συμβούλιο, ύστερα από γνώμη της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και η σχετική απόφαση αφού εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το περιφερειακό συμβούλιο ψηφίζει τον Οργανισμό με βάση πλήρη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών, για την κατάρτιση της οποίας λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, οι ασκούμενες αρμοδιότητες, οι διαθέσιμοι πόροι, η έκταση, ο πληθυσμός και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιφέρειας».

Αναρωτηθείτε ποιος από τους 4 υπάρχοντες συλλόγους θα είναι αυτός; Αναρωτηθείτε πως θα είναι δυνατόν να εκπροσωπήσει η Δράμα τον Έβρο ή το αντίθετο; Σκεφτείτε ότι ακόμη και αν υπάρχει άτυπη επιτροπή από τους υπάρχοντες συλλόγους δεν θα είναι θεσμικά κατοχυρωμένη. Θυμηθείτε ακόμη ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» τόσο για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο όσο και για το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων ψηφίζουμε όλοι μαζί κοινούς υποψηφίους ώστε να εκπροσωπήσουν όλους τους υπαλλήλους της ΠΑΜΘ.
Όσοι μας κατηγορούν ότι δεν έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την ίδρυση του κοινού και ενιαίου συλλόγου. Θα θέλαμε να τους πούμε ότι τους είχε αποσταλεί έγκαιρα το νέο καταστατικό ώστε να το θέσουν υπόψη των συναδέλφων και πριν ψηφιστεί να αποστείλουν τις προτάσεις ή τις ενστάσεις τους. (Φυσικά για όλα αυτά υπάρχουν και οι ανάλογες αποδείξεις). Παρόλα αυτά εμείς αφήνουμε τις αντιπαραθέσεις στο πλάι και συνεχίζουμε σε πνεύμα συναδερφικό, να ζητάμε την στήριξη του εγχειρήματος μας και την πλαισίωση του ενιαίου συλλόγου της ΠΑΜΘ από όλους σας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι «Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι το μοναδικό που πρέπει να μας αντιπροσωπεύει από εδώ και στο εξής. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε εκ νέου το καταστατικό και να το φτιάξουμε ακόμη καλύτερο μέσα από τις εμπεριστατωμένες προτάσεις σας, αλλά όχι κάνοντας στείρα κριτική.
Συνάδελφοι ο Φορέας είναι ένας και μοναδικός και λέγεται Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. Είναι μοναδική ευκαιρία ώστε να δείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε άξιοι να συνεργαστούμε και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία, διότι ο συνδικαλισμός αλλάζει σελίδα και πρέπει να δείξει ότι είναι αντάξιος των περιστάσεων που έρχονται. Ο νέος συνδυαστικός φορέας που γεννιέται πρέπει να έχει σύμμαχο την κοινωνία και τους πολίτες.
Συνάδελφοι ζητάμε από όλους εσάς να κινήσετε τις διαδικασίες για την ενοποίηση όλων των συλλογών των Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν ενιαίο και δυνατό.
Ας πολεμήσουμε όλοι μαζί ως ένας ισχυρός σύλλογος, είναι η μόνη λύση στην λαίλαπα των μέτρων που μας ετοιμάζουν.
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Α.Μ.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.