Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 6% ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Ο Στέλιος Σταυρίδης αναφέρει ότι αν και το σχέδιο πώλησης του ποσοστού του 74% της κυβέρνησης στον ΟΛΠ ήταν προγραμματισμένο για το 2014, είναι πιθανό να μεταφερθεί πιο μπροστά, μέσα στη χρονιά που διανύουμε
Το λιμάνι του Πειραιά είναι η απάντηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στην αποτυχία του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης στη Wall Street Journal.
Την ίδια ώρα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ανδρέας Ταπρατζής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το θέμα των κρατικών λαχείων θα λήξει μέσα στον μήνα. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα, λήξει θετικά και το θέμα του ΔΕΣΦΑ με την κατακύρωση του διαγωνισμού στην Socar από το Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, «η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιταχύνει την πώληση του κυριότερου λιμανιού της χώρας, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να καλύψει άμεσα την τρύπα στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια επίσπευσης των ιδιωτικοποιήσεων, ο Στέλιος Σταυρίδης αναφέρει ότι αν και το σχέδιο πώλησης του ποσοστού του 74% της κυβέρνησης στον ΟΛΠ ήταν «διστακτικά» προγραμματισμένο για το 2014, είναι πιθανό να μεταφερθεί πιο μπροστά, μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενώ θα μπορούσε να περιλαμβάνει και παραχώρηση της διαχείρισης για 30 ή 40 χρόνια.
Η αμερικανική εφημερίδα εκτιμά ότι τέτοια κίνηση θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο κενό του 1 δισ. ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με την πιθανή πώληση του ελληνικού εθνικού σιδηροδρόμου θα μπορούσε να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών, που ήδη έχουν ενδιαφερθεί για τον ΟΛΠ. «Νομίζω ότι το λιμάνι είναι μια ώριμη επιλογή, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Κίνα. Εχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές: μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε οριστικοποιήσει τις αποφάσεις μας», δηλώνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.
Οσον αφορά την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, ο Στ. Σταυρίδης σημειώνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί ενάμισης χρόνος πριν ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.
Αλλες ιδιωτικοποιήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα περιλαμβάνουν τον ΟΛΘ, το υπόλοιπο 6% στον ΟΤΕ αλλά και το μερίδιο του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.
ΔΕΣΦΑ 
«Ανάμεσα στις προκλήσεις, υπάρχει και μια θετική εξέλιξη», σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην πρόταση της αζέρικης Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, για την οποία ο κ. Σταυρίδης σημειώνει ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή ακόμα και νωρίτερα, θα έχουμε αποτελέσματα». «Αν ολοκληρώσουμε τον ΔΕΣΦΑ, κάτι για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι, θα αλλάξει η δυναμική για τη ΔΕΠΑ», καταλήγει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Εχουμε στόχο να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τα κρατικά λαχεία έως τα τέλη του μηνός, δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα ανοίξει τον δρόμο και για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ.
«Σχετίζεται και με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, οπότε θα πρέπει να το τελειώνουμε άμεσα», σημείωσε ο Αν. Ταπραντζής. Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, δήλωσε: «Θέλουμε να έχουμε τα κεφάλαια εντός του έτους, για να είμαστε συνεπείς με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων». Σύμφωνα με στελέχη με γνώση των επαφών, η Emma Delta έχει εκφράσει ανησυχίες για τις προμήθειες που καταβάλλει ο ΟΠΑΠ στους εταίρους του για την εκτύπωση αλλά και για τις τεχνολογικές υπηρεσίες που λαμβάνει για τη διαχείριση των λαχείων, καθώς και για το δικαίωμά τους να ασκούν βέτο στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Τα στελέχη του ΟΠΑΠ εργάζονται για την επίλυση των εν λόγω ζητημάτων, τόνισαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Παπαγεωργίου 
Πρόκριμα για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ μπορεί να αποτελέσει η ενδεχόμενη εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την κρατική εταιρεία αερίου του Aζερμπαϊτζάν Socar, θεωρεί ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από δηλώσεις του χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι δημιουργούνται άλλου τύπου συνέργειες ανάμεσα στα δίκτυα του ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ, ενώ πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε επίσημα από το Μπακού για την επιστολή με τη βελτιωμένη προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, επιβεβαίωσε την εκδοχή για την απόσυρση των Ρώσων εξαιτίας της εμπλοκής των Βρυξελλών. Ακόμα δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατάλληλη προετοιμασία θα προκηρυχθεί νέος διεθνής διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, στον οποίο θα μπορεί ελεύθερα να συμμετάσχει η Gazprom. Aφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο διαγωνισμός δεν θα προκηρυχθεί και τόσο σύντομα.
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Γιώργος Παπαρσένος, ανέφερε ότι η κατασκευή της τρίτης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα ενδέχεται να αυξήσει το τέλος χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου.
ΟΠΑΠ 
Τη νέα σύμβαση με την Intralot για να αναλάβει η τελευταία τον ρόλο του τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Λουρόπουλο να οριστικοποιήσει κάποιους όρους της αρχικής σύμβασης και στη συνέχεια θα γίνει η υπογραφή. Κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη σύμβαση υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της Emma Delta, της κοινοπραξίας που αναδείχθηκε νικητής της διαδικασίας για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου είχε προηγηθεί στις 18 Ιουνίου αποστολή εξωδίκου στον ΟΠΑΠ, με κοινοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, από την πλευρά της Intralot, η οποία διαμαρτυρόταν για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης και έκανε λόγο για παρελκυστική πολιτική. Στο εξώδικο της η Intralot αφήνει σαφείς αιχμές για τις πιέσεις της Emma Delta προς τον ΟΠΑΠ.
Αλλοι στόχοι
Ιδιωτικοποιήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα περιλαμβάνουν τον ΟΛΘ, το υπόλοιπο 6% στον ΟΤΕ, αλλά και το μερίδιο του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Χρόνος
Οσον αφορά την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, ο Στ. Σταυρίδης σημειώνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί ενάμισης χρόνος πριν ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

Θετική εξέλιξη
«Ανάμεσα στις προκλήσεις, υπάρχει και μια θετική εξέλιξη», σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην πρόταση της αζέρικης Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, για την οποία ο κ. Σταυρίδης σημειώνει ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή ακόμα και νωρίτερα, θα έχουμε αποτελέσματα».



Tου Θανάση Παπαδή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.