Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

“ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ” (L’État, c’est moi)

Πολλες φορες οι ασκουντες την εξουσια ταυτιζουν την υπαρξη τους με την θεση τους. Οποιος κανει κριτικη στις πραξεις μου χτυπαει τον ιδιο τον τοπο. Σχημα περιεργο λες και αν πεθανει ο πολιτικος θα χαθει το συμπαν.
Αν αλλαξει εστω η πολιτικη του αν διορθωθουν τα λαθη του  θα καταστραφει ο τοπος.
Ουδεις αναντικαταστατος και μαλιστα  στην Δημοκρατια πρεπει (επιβαλλεται) η αντικατασταση αλλιως γεννιεται αλλαζονεια και εφυσηχασμος. Και αυτο ισχυει απο τον προεδρο της Δημοκρατιας μεχρι τον προεδρο του οικιστικου συλλογου. Με ολους τους ενδιαμεσους.
Γεννιωνται κυκλωματα και ομαδες συμφεροντων γυρω απο τους εκπροσωπους  που υποστηριζουν τα συμφεροντα τους με καθε θυσια ακομα και οταν συμβαινουν καταστροφες οπως η μολυνση του αερα με δηλητηρια, η η μολυνση της θαλασσας  με αστικα λυματα  κλπ.
Στις 7 Ιουνίου 1654 ο Λουδοβίκος στέφθηκε βασιλιάς της Γαλλίας. Η ουσιαστική όμως κυβέρνηση αυτής της μεγάλης χώρας άρχισε το 1661, όταν πέθανε ο καρδινάλιος Μαζαρίνος. Ο Λουδοβίκος τότε ήταν 22 χρονών και δήλωσε σε όλους τους υπουργούς και τους συμβούλους του ότι θα κυβερνήσει μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι είπε την περίφημη φράση: “Το κράτος, είμαι εγώ” (L’État, c’est moi). Μείωσε πολύ την δύναμη των κοινοβουλίων και των δημοκρατικών, ενώ παράλληλα ύψωσε τον βασιλικό θεσμό πάνω από τους νόμους και αποτελεί τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της απολυταρχίας όχι μόνο του 17ου αιώνα, αλλά και όλου του κόσμου. Πίστευε ότι είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη, ότι είναι το επίκεντρο του κόσμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.