Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Χωρίς ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή ειδικό πολυτεκνικό επίδομα θα μείνουν τελικά πολλές οικογένειες που είχαν εναποθέσει κάποιες από τις ελπίδες τους στην πληρωμή -έστω και καθυστερημένα- του συγκεκριμένου επιδόματος που αντικαθιστά στην ουσία τα οικογενειακά επιδόματα. Παρ’ ότι τελικά, η κυβέρνηση επέλεξε να το επεκτείνει ακόμη και στις οικογένειες με ένα παιδί, με τη διάταξη που προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τελικά, αποκλείονται πολλές οικογένειες, ακόμη και πολύτεκνες.
Και αυτό, γιατί πλέον ως συνολικό οικογενειακό εισόδημα από το οποίο θα προκύπτει εάν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή. Έτσι, εκτός από τυχόν μισθωτές υπηρεσίες, στο συνολικό οικογενειακό επίδομα θα προστίθενται το ΕΚΑΣ, το εφάπαξ, οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, το επίδομα ανεργίας, οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπήρων, τα μερίσματα από μετοχές και οι τόκοι των καταθέσεων. 

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, ενώ το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. 

Πώς θα πάρετε το επίδομα τέκνων 
Ήδη, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, στο taxisnet βρίσκεται το έντυπο Α21 για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οικογενειακού επιδόματος. 

Το επίδομα δικαιούνται η οικογένειες: 

- Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και 

- Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013. 

Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων των δικαιούχων, μέσω του ΟΓΑ, καθώς ισχύουν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. 

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, ανέρχεται στα 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί και καταβάλλεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα χορηγείται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ και ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και θα δίνεται για κάθε παιδί χωριστά. Το εισοδηματικό όριο για το πολυτεκνικό επίδομα είναι τα 45.000 ευρώ για οικογένειες με τρία παιδιά. Για οικογένεια με τέσσερα παιδιά το όριο μπαίνει στα 48.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων, θα προστίθενται 4.000 ευρώ στο εισοδηματικό όριο. 

Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21, ο δικαιούχος πρέπει να γνωρίζει: 

Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή. 

Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό. 

Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. 

Σε περίπτωση κατοικίας στην Ελλάδα, την ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/ Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί. 

Επίσης για τη χορήγηση του επιδόματος είναι απαραίτητη η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) και αποδεικνύεται κατά βάση από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί το αντίστοιχο έντυπο, θα καλείται ο αιτών να συμπληρώσει ένα ή περισσότερα δικαιολογητικά, ικανά να αποδείξουν τη διαμονή του στην Ελλάδα κατά τα έτη αυτά. 

Τα πεδία «Χώρα Γέννησης», «Χώρα Διαμονής» και «Χώρα Υπηκοότητας» συμπληρώνονται ως εξής: 

α) για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, επιλέγεται το ακριβές όνομα της χώρας 

β) για τις υπόλοιπες χώρες, επιλέγεται η κατηγορία «Τρίτη Χώρα» 

Το πεδίο «Βαθμίδα εκπαίδευσης» συμπληρώνεται για τέκνο άνω των 18 και κάτω των 19 ή 24 ετών, ανάλογα με την περίπτωση. 

Τα πεδίο «Κύρια ευθύνη διατροφής» και «Αποκλειστική ευθύνη διατροφής» συμπληρώνονται όταν ο αιτών είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση ή όταν το τέκνο είναι από προηγούμενο γάμο ή αναγνωρισθέν.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.