Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12.500 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ

Συνεχίζονται το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 
Διά της ατόπου απαγωγής βρέθηκαν, τελικά, τα ονοματεπώνυμα των διαθέσιμων που απαιτούσε τόσον καρό η τρόικα, μέσω της ένταξης αντί προσώπων, που δεν έδιναν τα υπουργεία και οι φορείς, συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων ή και ολόκληρων υπηρεσιών.

Οι μακρές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρις ότου συμπληρωθούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που προβλέπει το σχέδιο. 
Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρόντος και του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και άλλων αρμοδίων παραγόντων, είχαν καταλήξει με τους εκπροσώπους των δανειστών στις δύο βασικές δεξαμενές από τις οποίες θα τροφοδοτηθεί το σχέδιο της κινητικότητας.
Πρόκειται για τους 5.000 εκπαιδευτικούς, που θα μετακινηθούν από την Β'βάθμια στην Α'βάθμια εκπαίδευση και τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, που θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Αυτό σημαίνει ότι αν κλειδώσει η συμφωνία για το πρόγραμμα της κινητικότητας θα υπάρχουν, πλέον, τα πρώτα 8.500 ονοματετώνυμα των διαθέσιμων, όπως ζητά εδώ και καιρό η τρόικα, αφού μετακινούνται είτε ομάδες εργαζομένων (γυμναστές για παράδειγμα) είτε το προσωπικό ολόκληρων υπηρεσιών (οι δημοτικές αστυνομίες).Με την ίδια λογική αναζητούνται και οι υπόλοιπες 5.000 διαθεσίμων από άλλους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης και του ευρύτερου δημοσίου.
Οι 3.500 εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία, πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναλάβουν στην ΕΛ.ΑΣ καθήκοντα ανάλογα με αυτά που ασκούσαν μέχρι σήμερα - αντιμετώπιση παρεμπορίου, έλεγχοι καταστημάτων υγειονικού ενδιαφέροντος, βεβαιώσεις παραβάσεων και επιβολή κλήσων, επίδοση εγγράφων - ώστε να απελευθερωθεί το μάχιμο ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομία για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.
Ο στόχος μάλιστα, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί - όπως και οι μετακινούμενοι εκπαιδευτικοί - να πάνε κατευθείαν με μετάταξη στις νέες τους θέσεις, χωρίς να μεσολαβήσει περίοδος διαθεσιμότητας. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο παραμένει ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, σχετικά με την υπόθεση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, το σχόλιο στελέχους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «ο θεσμός αν δεν απέτυχε, πάντως δεν πέτυχε».Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κρίνει κατά περίπτωση αν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα αποκτήσουν όπλα ή όχι.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζήτησε, σήμερα και ενώ εκτυλισσόταν έξω απ' τπο υπουργείο παράσταση διαμαρτυρίας, πεντεμελής επιτροπή της να δει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, με το σκεπτικό, σύμφωνα με το επιτελείο του υπουργού, ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά λόγω των διαπραγματεύσεων. «Ελάτε τη Δευτέρα» τους είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.