Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Στον αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Λήγει σήμερα η ημερομηνία, αλλά ακόμα εκκρεμούν 300.000 υπάλληλοι


Χωρίς τη συμμετοχή (τουλάχιστον) των ΟΤΑ λήγει σήμερα η τρίτη κατά σειρά παράταση για την πρώτη φάση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που αφορά των επιμερισμό των ποσοστών. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης (13 περιφερειάρχες και 325 δήμαρχοι) που, έτσι κι αλλιώς, έχουν αλλάξει κατά τα 2/3 μετά τις εκλογές του Μαΐου αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία με αποτέλεσμα περίπου το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απογραφούν (περίπου 90.000 που υπηρετούν στους ΟΤΑ από τους συνολικά 300.000, καθώς μένουν εκτός περίπου 350.000 ένστολοι, γιατροί και νοσηλευτές καθώς και εκπαιδευτικοί) να μην μένουν εκτός αξιολόγησης.
Αμφίβολο είναι επίσης αν θα σταλούν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από το υπόλοιπο Δημόσιο, καθώς μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν χαρακτηρίστηκε άμεσα εκτελεστή, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει κανονικά την αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Μόνη ελπίδα του Κ. Μητσοτάκη είναι να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ τις επόμενες ημέρες, ώστε στην περίπτωση που απόφαση είναι θετική για την κυβέρνηση,  να πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται κυβερνητικές πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη, ώστε, όπως προβλέπει η τελευταία εγκύκλιος Στεφάνου απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα όσους δεν συμμορφωθούν, να ολοκληρωθούν η πρώτη και δεύτερη φάση (αυτοαξιολόγηση) μέχρι τέλη Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμες οι λίστες με τα ονόματα των 75.000 υπαλλήλων (ποσοστό 25%) που θα λάβουν βαθμολογία 9 έως 10, των 180.000 (60%) που θα πάρουν 7 με 8 και, κυρίως, των 45.000 που θα πάρουν «κάτω από τη βάση» (1 έως 6).
Ωστόσο, κάτι τέτοιο, με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται εφικτό. Κι αυτό γιατί μετά τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θέμα 15%  θέτει πλέον και ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ. 
Αν και σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας για την αξιολόγηση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ωστόσο λίγες είναι οι σχετικές αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκκρεμούν οι αναφορές για 300.000 υπαλλήλους.
Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο οι γενικοί διευθυντές που δεν θα παρουσιάσουν πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από κάθε τμήμα έκαστης διεύθυνσης αντιστοιχούν στο 25% που θα υπαχθούν στη βαθμολογική κλίμακα 9-10, μπορεί ακόμη και να διωχθούν πειθαρχικά. Επίσης,πρέπει να υπολογιστεί πόσοι στο 60% θα βαθμολογηθούν με 7-8 και τέλος πόσοι αντιστοιχούν στο 15% που θα πέσουν κάτω από τη βάση, δηλαδή θα πάρουν από 1 έως 6 βαθμούς.
Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ άσκησε έφεση κατά της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη τη «λευκή απεργία» για μπλόκο στην αξιολόγηση. «Η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη», υπογραμμίζουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από την πλευρά του,ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, είπε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν στον έλεγχο των πλαστών εγγράφων, είναι υπέρ της αξιολόγησης, αλλά κατά του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Διότι οι μετατροπές αυτές έγιναν μετά από έλεγχο από τις υπηρεσίες και το ΑΣΕΠ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 10-20 χρόνια μετά την αξιολόγηση για τη μετατροπή των συμβάσεων, να θέλει να τις κρίνει εκ νέου και με δεδομένο ότι οι μετατροπές αυτές έγιναν μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της ομηρίας τους. «Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει στρατιά υπό απόλυση εργαζομένων» είπε ο κ. Μπαλασόπουλος και υποστήριξε ότι ο επανέλεγχος γίνεται κυρίως στο εργατοτεχνικό προσωπικό, διότι η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα μεγάλα συμφέροντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.