Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πόσο θα κοστίσει το πολυνομοσχέδιο στο Δημόσιο. Τι πρέπει να πληρωθούν σε Έξοδα της Κυβέρνησης, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία και Εφάπαξ


Περίπου 1,6 δισ. ευρώ θα κοστίσει στο Δημόσιο η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. Μόνο για την χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων θα διατεθεί 1 δισ. ευρώ, προκειμένου αυτά να αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε νοσοκομεία και προμηθευτές. Στο συγκεκριμένο ποσό προσδιορίζεται η σχετική δαπάνη, από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο, η οποία όμως δαπάνη καλύπτει ένα μικρό μέρος των συνολικών εκκρεμών οφειλών.
Επιπροσθέτως ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 5,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την πρόσληψη 400 υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ενώ η ετήσια μείωση των εσόδων για το ΕΤΕΑ και το ΕΤΑΑ (Τομέας Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών) φθάνει τις 75.000 και 600.000 ευρώ αντιστοίχως από την κατάργηση των πόρων τους. Από την άλλη πλευρά του ισοζυγίου, από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προκύπτει πως ο κρατικός προϋπολογισμός θα επωφεληθεί, καθώς θα έχει ετήσια αύξηση των εσόδων ύψους 200.000 ευρώ, από τη μη απόδοση ποσοστού στον τομέα Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, λόγω κατάργησης σχετικού κοινωνικού πόρου.
Επίσης θα προκύψει απροσδιόριστη αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης λόγω επιστροφής ποσών, τα οποία αντιστοιχούν στις πρόσθετες κρατήσεις υπέρ ΤΕΑΔΥ που παρακρατήθηκαν από την καταβαλλόμενη σε κάθε δικαιούχο αποζημίωση ΔΙΒΕΕΤ.
Το κονδύλι του ενός δισ. ευρώ που θα διατεθεί για την επιπλέον χρηματοδότηση των φορέων του κλάδου υγείας, καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους σε ιδιώτες, που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί προσδιορίζεται σε 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο όμως θα κατανεμηθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μεταξύ των φορέων που οφείλουν. 
Το ύψος των χρεών της Γενικής Κυβέρνησης και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στο τέλος του Μαΐου σε 5,139 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των χρεών προς τους ιδιώτες, ποσό ύψους 4,59 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι χρέη των φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες. 
Το σημαντικότερο πρόβλημα εξακολουθεί να εστιάζεται στα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μειώθηκαν τον Μάιο κατά 19 εκατομμύρια ευρώ, και διαμορφώθηκαν σε 2,046 δισ. ευρώ. Συνολικά στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου τα χρέη των Ταμείων αυξήθηκαν κατά 397 εκατομμύρια ευρώ. 
Το μεγαλύτερο τμήμα των οφειλών προέρχεται από τον ΕΟΠΥΥ, το ύψος των οποίων έφτασε στο ποσό των 1,957 δισ. ευρώ, τον περασμένο Μάιο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2013, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες προμηθευτές, αυξήθηκαν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων ανήλθαν σε 604 εκατομμύρια ευρώ, από 627 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Απριλίου, και 628 εκατομμύρια ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2013. Το κυριότερο μέρος των οφειλών, αφορά στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων και πληρωμών εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων.
Τα χρέη των νοσοκομείων, μειώθηκαν σε 810 εκατομμύρια ευρώ, από 831 εκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο και έναντι 687 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.