Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των στελεχών στη δημόσια διοίκηση, το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα

Ψηφίστηκε στη βουλή το νέο νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα στην αξιολόγηση και δίνει ιδιαίτερο βάρος στη συνέντευξη, κάτι που στρώνει ''κόκκινο χαλί'' στην κομματικοποίηση του κράτους.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι ένα νομοσχέδιο όμως το οποίο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Διότι οποιαδήποτε αλλαγή θέλουμε να κάνουμε σε μία δημόσια διοίκηση, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι τραυματισμένη και προβληματική, η οποία δεν υπηρετεί τελικά τον πολίτη με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε, η οποία ενδεχομένως δεν σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, θα πρέπει να ξεκινήσει από την ηγεσία την ίδια της δημόσιας διοίκησης, από τους φυσικούς προϊσταμένους, τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους τμηματάρχες»

Τα βασικά στοιχεία του νέου συστήματος είναι η κατάργηση της μοριοδότησης τίτλων, πτυχίων και πιστοποιητικών, προσόντα τα οποία ονομάζονται από το υπουργείο «στατικά» χαρακτηριστικά των υπαλλήλων, η ενεργοποίηση γραπτών εξετάσεων και η εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση στηλίτευσε τις διατάξεις του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για επιστροφή του πελατειακού κράτους και τάση συγκεντρωτισμού της διοίκησης.
Πηγή





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.