Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου την Πέμπτη: Επί τάπητος οι κόντρες για την αξιολόγηση

Στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, την Πέμπτη το πρωί, παραπέμπεται η λύση για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες που αφορούν στην αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο, την ώρα που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών, εξέφρασαν επιμέρους ενστάσεις ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα.
Πάντως, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Αργυρής Ντινόπουλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση, λέγοντας ότι «υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης». «Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί υπουργοί. Ο κάθε υπουργος εχει το δικό του πολιτικό λόγο, οι αποφάσεις όμως είναι κοινές και είναι της κυβέρνησης» επισήμανε ο κ. Ντινόπουλος.
Παράλληλα, επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αποσυνδέσει το θέμα της αξιολόγησης απο τις απολύσεις.
«Ο νόμος που αφορά στην αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες και ότι από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται» τόνισε στο ΒΗΜΑ FM ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την επομένη της δριμείας επίθεσης που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη για την αξιολόγηση, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «για να κάνω απόλυση στο δημόσιο πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Στο 15% υπάρχει διάταξη που να το οδηγεί στην απόλυση; Απάντηση: Όχι. Κάποιο άλλο δυσμενές μέτρο; Απάντηση: Όχι. Τι θα πάθουν όσοι βρίσκονται στο 15%; Θα υπάρξουν μέτρα βελτιώσεως» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.
«Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους, και αυτούς στον τομέα της υγείας... Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι τους κάθε μέρα κρίνονται με απόλυση, μείωση μισθών... Αυτό δεν συμβαίνει στο δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά o κ. Βορίδης.
«Η αξιολόγηση είναι όχημα για να διώξουν από το δημόσιο όσους υπάλληλους δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι στη Βουλή.
Στην Πάτρα το πρωί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έδιωξαν από το Δημαρχείο της πόλης τους ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης απαγορεύοντας τους να πάρουν μαζί οποιοδήποτε στοιχείο υπάλληλων για την αξιολόγηση. Ζήτησαν επίσης απο τον απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Δημαρά να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να μην δώσουν κανένα στοιχείο στους ελεγκτές.
Σήμερα η παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.