Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Γ. Σγουρός: "Aντισυνταγματικό" το σύστημα για την αξιολόγηση προσωπικού

Την άρνησή του να προχωρήσει σε αξιολόγηση των υπαλλήλων της περιφέρειας, με το σύστημα που επιτάσσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Ι. Σγουρός.
Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει το σύστημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «αντισυνταγματικό» και ότι λειτουργεί «κατά παρέκκλιση των αρχών της αξιοκρατίας και της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος».
Κι αυτό, διότι «ποσόστωση δεν είναι νοητή με δεδομένους τους αριθμητικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί εκ των προτέρων». Και συμπληρώνει: «Αξιοκρατία με ποσόστωση δεν γίνεται».
Διευκρινίζοντας τη θέση του, ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι «η αξιολόγηση και η μέτρηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων αποτελεί ένα αυτονόητο και απαραίτητο εργαλείο για κάθε φορέα. Πρέπει όλοι να τις επιζητούν και να μην τις φοβούνται. Για να πάψει ο στιγματισμός και η απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων. Για να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι».
Και προσθέτει, εκφράζοντας τη γνώμη ότι το προτασσόμενο σύστημα έχει σαν στόχο την απόλυση υπαλλήλων: «Η αξιολόγηση όμως, δεν μπορεί να επισείεται ως φόβητρο ή ως ενδεχόμενη δεξαμενή απολύσεων εργαζομένων και άρα, μέσο τιμωρίας και όχι εργαλείο βελτίωσης». 


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.