Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι Απολύσεις έρχονται … και διχάζουν Υπουργούς και Βουλευτές - Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιχορηγεί τις επικουρικές συντάξεις


Βουλευτές και Υπουργοί της Κυβέρνησης αποδέχονται ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.
Με διαφορετική γραμμή εμφανίζονται απέναντι στην τρόικα οι αρμόδιοι για τις απολύσεις υπουργοί, γεγονός που αναδεικνύει τη σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την τρόικα συμφώνησε στην υλοποίηση του προγράμματος απολύσεων για το 2014. Η τρόικα συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών να συναντηθεί για το θέμα και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των απολύσεων, προφανώς για να τους πιέσει να τις πραγματοποιήσουν.

Χθες πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έστειλε το μήνυμα, με δήλωσή του, ότι απολύσεις στους ΟΤΑ δεν γίνονται.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς μιλώντας στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η σύγχυση που επικρατεί για το θέμα των απολύσεων μεταξύ των υπουργών-και μάλιστα σε έναν έλεγχο που η τρόικα απλώς θέτει τις σκληρές απαιτήσεις της ως υποθήκη για τον Σεπτέμβριο και όχι για τη λήψη άμεσων μέτρων- αναδεικνύει το πρόβλημα της μη πλήρους δραστηριοποίησης έως τώρα του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση της συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων άνω των 50 χρόνων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στον Realfm.

«Δύο προτεραιότητες εμείς βάζουμε, η μία είναι το να διασφαλιστεί η συνταξιοδότηση, το ασφαλιστικό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από το Δημόσιο να μείνουν άνεργοι, άνω των 50 χρόνων», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και θα το συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα».

Στην επισήμανση ότι «οι πολίτες καλούνται να υποβληθούν σε νέες θυσίες ακόμα και με μέτρα τα οποία έχουν παρθεί σε προγενέστερο χρόνο και έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, όπως για παράδειγμα οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις» ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ό,τι έχει αποφασιστεί με τις επικουρικές συντάξεις, οπωσδήποτε θα εφαρμοστεί. Η οικονομία δεν είναι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να λέμε ελαφρά την καρδία ότι δεν πειράζουμε τις επικουρικές συντάξεις. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιχορηγεί τις επικουρικές συντάξεις».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.