Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις! - Η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο.


Φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε όσους δεν έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης εξετάζει να βάλει το υπουργείο Εργασίας.
Στο πλαίσιο της νέας αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού, το υπουργείο εξετάζει την ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα κατά έξι μήνες κάθε έτος για όσους έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν σήμερα "Τα Νέα", οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλώς η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Παράλληλα εξετάζεται ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 ημέρες στις 6.000 ημέρες καθώς προβλέπεται εμμέσως στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε ηλικία κάτω από τα 53 έτη συνταξιοδοτούνται:

1. Μητέρες με ανήλικα ασφαλισμένες σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες
(βγαίνουν με 25ετία σε ηλικία 52 ετών)

2.
* Οικοδόμοι (με 4.500 ημέρες οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55)
* Χορευτές (στα 50)
* Ηθοποιοί μελοδραματικού θεάτρου και μουσικών πνευστών οργάνων (στα 52)
* Ηθοποιοί θεάτρου πρόζας, μουσικοί, τεχνικοί θεάτρου και κινηματογράφου (στα 57 οι γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης)
* Ναυτικοί και ένστολοι και ασφαλισμένοι πριν από το '83 (συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας).


Η λίστα των υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο


«Κλείδωσε» όπως όλα φαίνονται η λίστα με τους 6.500 υπαλλήλους που απολυθούν από το Δημόσιο, μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του 2014, καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα έγινε αποδεκτό.

Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου θα προκύψουν μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στο στόχαστρο μπαίνουν υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι. Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι.

Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η λίστα με τις απολύσεις

-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες

-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων

-Απολύσεις στο υπουργείο Πολιτισμού

-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.