Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Στρατούλης: «Κανονικά στο τέλος του μήνα οι συντάξεις ΙΚΑ, ΕΤΕΑ» - «Η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2015»

Εκτιμά ότι το ΙΚΑ το Μάΐο θα εμφανίσει έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ
Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι, «η πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση, εκτός από εκείνη η οποία έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Ειδικότερα για το ΙΚΑ, εκτιμάται ότι το Μάιο θα εμφανίσει έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ. 
Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι εάν χρειασθεί εκτός από τη βοήθεια που έχει υπολογισθεί από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, μπορεί να προσφερθούν ακόμη 10 με 11 εκατ. ευρώ, από οφειλές του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑ.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτό», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ενώ τόνισε ότι το πλέον βασικό είναι πως οι συντάξεις καταβάλλονται «χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».
«Η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2015»
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει μηδενικά ελλείμματα
Κατηγορηματικός ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2015 αφού η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.
«Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είπε: «για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει διάταξη νομοθετική στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ' αόριστον. Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν παγωμένες οι μειώσεις».
Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ είπε πως ήδη η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γ. Ρωμανιά εξετάζει διάφορα σενάρια με στόχο «τα εφάπαξ να είναι περίπου τα ίδια με αυτά που δίνονταν μέχρι 31/8/2013».
«Η δομή που έχουμε συζητήσει και με την ΑΔΕΔΥ είναι να παίρνουν όσα έχουν δώσει συν ένα τεχνικό επιτόκιο ώστε να οδηγούνται περίπου στο επίπεδο εκείνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.