Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Έτσι θα γίνεται η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, περιέγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Star.
Συγκεκριμένα, τόνισε εξαρχής ότι η αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης και των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνεται με τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα είπε, στόχος της αξιολόγησης είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν ταχύτερη και καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι όλοι θα έχουν βαθμολογική εξέλιξη, αλλά οι καλύτεροι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη.
Ταυτόχρονα, όμως, υπογράμμισε πως όποιος υπάλληλος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, θα πηγαίνει στα πειθαρχικά συμβούλια και μπορεί να απολυθεί. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι ο δημόσιος υπάλληλος είναι σύμμαχός μας, αλλά «δεν θα ανεχθούμε την τεμπελιά και τις απουσίες των δημοσίων υπαλλήλων». Έτσι, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός κανείς δημόσιος υπάλληλος να μην «λουφάρει», αλλά και ταυτόχρονα, κανείς να μην αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο διωγμού. Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι ένας μη βοηθητικός υπάλληλος θα βοηθιέται να γίνει καλύτερος.
Αναφορικά με την δοκιμαστική περίοδο των νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι ανέκαθεν ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προέβλεπε 2ετής δοκιμαστική περίοδο. «Εμείς δεν θα φτιάξουμε ένα νέο πελατειακό σύστημα στη θέση του παλιού», τόνισε.
Απαντώντας στο θέμα των απολύσεων, τόνισε ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση. Εμείς, είπε, εφαρμόζουμε το δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όχι το μνημόνιο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους εταίρους για αυτό, καθώς και αυτοί συμφωνούν. «Δημόσιους υπάλληλους έχουμε με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας», σημείωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.