Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Γ. Ρωμανιάς: Στο τραπέζι και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους δανειστές, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Όπως είπε, το ζήτημα αυτό "προέβαλαν σθεναρά οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group", ζητώντας να αυξηθούν "τα όρια ηλικίας για όλους και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012", στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, αντιπροτείνει η αύξηση αυτή να ισχύσει από το 2015 και έπειτα, ώστε να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
"Η δική μας κόκκινη γραμμή ήταν ότι δεν θέλουμε να ανατραπούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Λέμε λοιπόν να το κουβεντιάσουμε, να δεχτούμε να ανεβάσουμε τα όρια αλλά να τα ανεβάσουμε με τέτοιο τρόπο που να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα", ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς και πρόσθεσε:
"Μπορούμε να το δεχτούμε να ισχύσει από το 2025 και πέρα. Για όσους θεμελιωμένο συνταξιοδοτικά δικαίωμα θα έχουν μπροστά τους 10 χρόνια για να φύγουν και να μην θιγούν από την αύξηση των ορίων".
Ο ίδιος εξήγησε ότι το mail Χαρδούβελη, το οποίο ζητούν οι δανειστές να εφαρμοστεί, όπως είπε, "έλεγε ότι από το 2019, από το τέλος του 2018 ανεβαίνουν κατά δύο χρόνια και από το τέλος του 2020 πάνε όλοι στα 67 και στα 62". "Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε", σημείωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις για επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για τις κύριες συντάξεις ο Γιώργος Ρωμανιάς είπε ότι φαίνεται πως το θέμα αυτό "που το είχαν προβάλει πριν από 10 ημέρες" γραπτώς οι δανειστές έχει υποχωρήσει, καθώς "δεν έχουν ξανακάνει κουβέντα πάνω σε αυτό".
Επιμένουν ωστόσο, όπως δήλωσε, για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές. "Επιμένουν, αλλά επιμένουμε κι εμείς ότι θα την καταργήσουμε", τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρόσθεσε:
"Στην τελευταία συζήτηση που έγινε στις Βρυξέλλες προχθές άφησαν ένα περιθώριο, κάνανε ένα είδος υποχώρησης, όχι οριστικής όμως, με την έννοια δηλαδή να δούμε αν βρεθεί κάτι ανάλογο που να καλύψει τα 326 εκατομμύρια που θα στοιχίσει για το 2015 η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές...Επί του παρόντος είναι πάνω στο τραπέζι".
Αλ. Μητρόπουλος: Η αύξηση των ορίων υπάρχει με ψηφισμένο νόμο
Μιλώντας ωστόσο στην ίδια εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε ότι "η διάταξη για την αύξηση ορίων ηλικίας υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 με ψηφισμένο νόμο που προβλέπει ότι προβλέπει ότι ανά τριετία τα έτη από τα 67 και πάνω θα αναπροσαρμόζονται με βάση το προσδόκιμο του γενικού πληθυσμού".
Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν η ρύθμιση αυτή-άρθρο 11 του νόμου 3863/ 2010- δεν καταργηθεί θα επιφέρει ραγδαία αύξηση των ορίων ηλικίας από την 1η/1/2021.
"Είναι σε ισχύ ο νόμος και οι δανειστές δουλεύουν την κυβέρνηση. Κάποια ενδεχομένως και από τα κλιμάκια τα δικά μας να αγνοούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση", είπε.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, "αν συμφωνήσουμε δεν μπορεί η όποια συμφωνία να μην έχει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κυρίως σε συντάξεις...Οι δανειστές δεν διανοούνται επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση χωρίς μειώσεις σε όλες τις συντάξεις. Εκεί μάχεται η κυβέρνηση". 
Παρά την διαφαινόμενη αλλαγή του κλίματος έκανε εκ νέου λόγο για "σκηνικό αδιεξόδου με ευθύνη των δανειστών".
Υποστήριξε ακόμη ότι οι δανειστές "υπαναχώρησαν στο να μην υπάρξει θεσμική επαναθέσμιση της 13ης σύνταξης σε μόνιμη βάση και να δοθεί εφάπαξ και με ακραία εισοδηματικά κριτήρια" και σε συνάρτηση με την επίτευξη πλεονασμάτων. "Αυτό είναι υπαναχώρηση από τη δική μας θέση και του Τσίπρα και του Στρατούλη που έλεγε ότι θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ", πρόσθεσε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.