Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επιβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος: Οι «θεσμοί» θέλουν μείωση μισθών στο δημόσιο – «Όχι» απαντάει η κυβέρνηση

Μία νέα «βόμβα» έριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Star, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το aftodioikisi.gr.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι «θεσμοί» ζητούν να ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στον κατώτατο και στον ανώτερο μισθό του δημοσίου. Αυτό, όπως είπε, οι θεσμοί το μεταφράζουν με μείωση του κατώτατου μισθού, ακόμη και στα επίπεδα των 700 ευρώ, κάτι που όμως δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, καθώς είναι υφεσιακό μέτρο.
Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε, η πρόταση για να ανοίξει η μισθολογική ψαλίδα γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση, καθώς με αυτόν τον τρόπο, θα δοθούν κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για εξέλιξη.
Οι δανειστές ζητούν μείωση μισθών για τους νέους του Δημοσίου
Νέους κατώτατους εισαγωγικούς μισθούς, χαμηλότερους περίπου κατά 12% σε σύγκριση με τους ισχύοντες σήμερα για τους νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους και, σε δεύτερο στάδιο, κατάργηση όλων των άλλων μισθολογικών κλιμακίων, ώστε όλες οι αμοιβές να καθορίζονται πλέον με κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας, κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, προβλέπει το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές. Μια “πρώτη γεύση” του συγκεκριμένου σχεδίου είχε προαναγγείλει πριν από περίπου ένα χρόνο ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Δοκιμαστικά
Oι νέοι κατώτατοι ακαθάριστοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα πρέπει να κυμαίνονται από 684 έως 958 ευρώ το μήνα και να καταβάλλονται για 2 χρόνια μόνο σε όσους προσλαμβάνονται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μισθολογίου και μετά. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα είναι μόνιμοι αλλά «δόκιμοι», δηλαδή θα προσλαμβάνονται δοκιμαστικά. Με τη συμπλήρωση δύο ετών θα κρίνονται για το έργο τους κι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα μονιμοποιούνται, αλλιώς θα απολύονται.
Περαιτέρω, η πρώτη φάση του σχεδίου, για το οποίο πιέζουν οι δανειστές την κυβέρνηση, προβλέπει την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» την οποία λαμβάνουν περίπου 60.000 υπάλληλοι που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, κυρίως του υπουργείου Οικονομικών.
Δεύτερο βήμα
Στην πλήρη εξέλιξή του, το σχέδιο των δανειστών προβλέπει την κατάργηση όλων των ισχυόντων σήμερα μισθολογικών κλιμακίων και τη διαμόρφωση των αμοιβών στο Δημόσιο αποκλειστικά με βάση κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας με μόνο δεσμευτικό όρο το συνολικό ύψος των μηνιαίων αποδοχών να μην είναι χαμηλότερο από τα κατώτατα επίπεδα που θα ισχύουν, κατά περίπτωση, για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
Ας δούμε αναλυτικά όμως τι ισχύει σήμερα και τις θέλουν οι «θεσμοί»:
Με βάση το ισχύον μισθολόγιο, όποιος προσλαμβάνεται στο Δημόσιο κατατάσσεται στο βαθμό ΣΤ’ και λαμβάνει μικτό εισαγωγικό βασικό μισθό:
— 780 ευρώ αν ανήκει στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ)
— 858 ευρώ αν ανήκει στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
— 1.037 ευρώ αν ανήκει στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
— 1.092 ευρώ αν ανήκει στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)
Από την πλευρά τους οι θεσμοί θέλουν:
Όποιος προσλαμβάνεται στο Δημόσιο να κατατάσσεται στο βαθμό Ζ’ και να λαμβάνει μικτό εισαγωγικό βασικό μισθό:
— 684 ευρώ τον μήνα για τον «δόκιμο» υπάλληλο της κατηγορίας ΥΕ.
— 752 ευρώ τον μήνα για τον «δόκιμο» υπάλληλο της κατηγορίας ΔΕ.
— 910 ευρώ τον μήνα για τον «δόκιμο» υπάλληλο της κατηγορίας ΤΕ.
— 958 ευρώ τον μήνα για τον «δόκιμο» υπάλληλο της κατηγορίας ΠΕ.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.