Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες

Στο στάδιο της επεξεργασίας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται τα δεκάδες αιτήματα των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα οποία απεστάλησαν σε αυτό για το έτος 2015.
Οι φορείς επιθυμούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, αλλά και με προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Aθληση για Oλους».
Όπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο δημοσίευμα του «Eθνους - Εργασία», οι εν λόγω θέσεις ανέρχονται σε 5.495 και αφορούν 1.037 εποχικά εργαζομένους, οι οποίοι θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ, και 4.458, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων, συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.
Ως γνωστόν, η προκήρυξη των θέσεων αποτελεί αρμοδιότητα των ίδιων των Δήμων, ωστόσο, θα προηγηθεί η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από την αρμόδια Επιτροπή, ενώ, στη συνέχεια, οι προκηρύξεις θα αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Περιλαμβάνονται, δε, και θέσεις για την ερχόμενη θερινή περίοδο, για την οποία ο χρόνος απασχόλησης δεν υπερβαίνει τους τρεις ή τέσσερις μήνες.
Εξάλλου, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου από το υπουργείο προς τους ΟΤA α' και β' βαθμού, εκείνοι απέστειλαν τον προγραμματισμό τους για το τρέχον έτος, με τον οποίο προτείνουν τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων με τους οποίους θα καλύψουν εποχιακές ή άλλες πρόσκαιρες ανάγκες τους. Τα αιτήματα Δήμων, Κοινωφελών Επιχειρήσεων και Δημοτικών Οργανισμών βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραλαβή, τη συστηματοποίηση και την αξιολόγησή τους. Ας σημειωθεί ότι ο τελικός αριθμός θέσεων θα προέλθει μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων από το ΥΔΙΜΗΔ.
Κατερίνα Κυρίτση
kkyritsi@pegasus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.