Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Υπάλληλοι ΙΔΑΧ: «Συνδικαλιστικά παιχνίδια (;) στις πλάτες μας»

Συνδικαλιστικά παιχνίδια εις βάρος τους, βλέπουν οι υπάλληλοι του δημοσίου με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταγγέλλουν:
Και ξαφνικά, εκεί που έλεγες ότι επιτέλους μια κυβέρνηση, ένας υπουργός με σθένος και τουλάχιστον με τίμιες -εξ αρχής- προθέσεις, ήταν έτοιμος να επιβεβαιώσει απλά τη συνταγματικά νόμιμη μετατροπή της εργασιακής μας σχέσης από Αορίστου Χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου, κάποιοι εκλεγμένοι σε σωματεία συνάδελφοι, που ως κύριο στόχο και σκοπό θα έπρεπε να έχουν την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων όλων τον εργαζομένων, πάλεψαν ώστε το άρθρο που αποκαθιστούσε την εις βάρος μας αδικία να αποσυρθεί, προφασιζόμενοι αγνές και συναδελφικές προθέσεις. Τουλάχιστον, αυτό διέρρευσε ως πληροφορία για την αναιτιολόγητη απόσυρσή του.
Αναρωτιόμαστε, πόσο εύκολα μπορεί ένα παντοδύναμο στην Ελλάδα συνδικαλιστικό όργανο, προκειμένου να ικανοποιήσει απλά μια πάρα πολύ μικρή μερίδα εργαζομένων με σχέση ΙΔΑΧ, να «καταστρέφει» τις ελπίδες για δικαίωση όλων των υπολοίπων.
Εμείς, λοιπόν, οι περισσότεροι που δεν ανήκουμε στην εργασιακή χλιδάτη φατρία κάποιων εργαζομένων, δεν ανήκουμε κομματικά πουθενά, δεν πίνουμε τον καφέ μας με κανέναν δήθεν συνδικαλιστή και μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης παρά μόνο τον γραπτό λόγο, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε από τον κύριο Υπουργό:
1. την άμεση νομοθετική ρύθμιση χωρίς υποσημειώσεις και βελάκια, χωρίς παρεμβάσεις και συνδικαλιστικές μικροπολιτικές πιέσεις,
2. την μετατροπή ΤΩΡΑ της εργασιακής σχέσης από Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου, για να πάψει πια αυτή η ομηρία μας και
3. τέλος, να δοθεί το δικαίωμα της επιλογής για όποιον υπάλληλο δεν επιθυμεί να γίνει μετατροπή της εργασιακής του σχέσης, να παραμείνει ως έχει.
Κλείνοντας θα θέλαμε από τον κύριο Υπουργό, πέραν της πολιτικής του θέσης, να τηρήσει τον λόγο του και την υπόσχεση που ο ίδιος έδωσε μετά την απόσυρση του σχετικού άρθρου και να το επαναφέρει το συντομότερο δυνατό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.