Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Οι ανατροπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Σαρωτικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016. Το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο, αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 ευρώ στους προϊσταμένους και διατήρηση επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως επίσης και της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Ως το τέλος του μήνα θα κλειδώσει σε κάθε λεπτομέρεια του το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, για το οποίο τα περισσότερα σημεία έχουν ολοκληρωθεί. Αφού κατατεθεί προς ψήφιση, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2016. Με το νέο μισθολόγιο θα αποσυνδεθεί ο μισθός από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.  
Σημειώνεται ότι έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές που απαιτούνται ώστε να είναι σύμφωνο με τις προσταγές του νέου μνημονίου.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το τελικό σχέδιο του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει τους εξής άξονες:
* Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο. Οι αυξήσεις θα αποδίδονται ανάλογα με τα χρόνια και όχι το βαθμό που παίρνει ο υπάλληλος.
* Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία. Για υπαλλήλους ΥΕ και ΔΕ προβλέπονται 13 μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία αποδίδουν ωριμάνσεις στους βασικούς μισθούς ανά τριετία. Αντίστοιχα για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 κλιμάκια με ωριμάνσεις ανά διετία.
* Αύξηση 50 έως 150 ευρώ στο επίδομα θέσης. Αύξηση στο επίδομα όσων αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης έως και 150 ευρώ στη λογική του «ανοίγματος» της ψαλίδας μεταξύ προσοντούχων και μη δημοσίων υπαλλήλων.
* Διατηρούνται τα τέσσερα βασικά επιδόματα. Δηλαδή η οικογενειακή παροχή, το επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, το επίδομα θέσης ευθύνης και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Επιπλέον στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι εισαγωγικοί μισθοί στο επίπεδο που βρίσκονται σήμερα και πάνω σε αυτούς να χτιστεί το νέο μισθολόγιο.
Κερδισμένοι - χαμένοι
Κερδισμένοι του νέου μισθολογίου θεωρούνται όσοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις αποδοχές τους να «κολλάνε» και να μειώνονται αφού θα τους αποδοθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις. Χαμένοι θα είναι οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας που θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.