Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μειώσεις και σε συντάξεις των 700 ευρώ

Συντάξεις σε πλήρως αναλογική βάση, που θα υπολογίζονται με τη μέθοδο της επιτοκιακής απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών και θα συμπληρώνονται με μια εθνική κατώτατη σύνταξη προκρίνει η Επιτροπή Σοφών για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό με νέο νόμο εντός του Νοεμβρίου.
Η αναλογική και η εθνική σύνταξη δεν θα υπερβαίνει το 55% του μέσου όρου των αποδοχών όλου του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων, που σημαίνει ότι αν ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου για έναν 60άρη είναι 1.300 ευρώ, η σύνταξή του δεν θα ξεπεράσει τα 715 ευρώ.
Οι επικουρικές συντάξεις αποτελούν τον δεύτερο πυλώνα του νέου ασφαλιστικού. Προτείνεται η λειτουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου που θα επενδύει τις εισφορές και θα δίνει συντάξεις ανάλογα με τις αποδόσεις.
Για όλους
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2016 για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε χθες και παραδίδεται σήμερα στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Οι αλλαγές θα είναι τεκτονικές και περιγράφονται σε εμπιστευτικό κείμενο πέντε σελίδων με τις προτάσεις της Επιτροπής, που εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Σουηδικό μοντέλο
Για τις κύριες συντάξεις, η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του σημερινού συστήματος καθορισμού εισφορών βάσει του μισθού και την ενσωμάτωσή τους στη φορολογία, όπως ισχύει στο σουηδικό συνταξιοδοτικό μοντέλο.
Κλειδί του νέου συστήματος, που θα ισχύσει άμεσα για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ για όσους είναι άνεργοι προτείνεται –χωρίς να είναι και η κρατούσα άποψη- η κάθετη μείωση των εισφορών ώστε να τονωθεί η απασχόληση. Μάλιστα η εκτίμηση που γίνεται στο κείμενο της Επιτροπής είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις και θα δημιουργηθούν 500.000 θέσεις απασχόλησης από το 2016.
Το ποσό σύνταξης που θα προσδοκούν όμως λόγω των πολύ μικρών εισφορών, θα ξεκινά από τα 600 ευρώ για 40 χρόνια εργασίας. Το μοντέλο αυτό εισάγει και περιουσιακά κριτήρια καθώς η σύνταξη θα αυξομειώνεται αν υπάρχει σύζυγος, ή ιδιόκτητο σπίτι (μοντέλο Νέας Ζηλανδίας).
Το κράτος θα καταβάλλει ένα κατώτατο ποσό σύνταξης, τη λεγόμενη εθνική σύνταξη το ύψος της οποίας με τα σημερινά δεδομένα θα είναι μεταξύ 300 και 400 ευρώ.
Κ. Κάτικος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.