Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η απάντηση του Υπουργού: «Δεν μας αφήνουν οι δανειστές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ
…Δεν τους αφήνουν οι δανειστές…
«Δεν μας αφήνουν οι δανειστές» ήταν η απάντηση του «Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στις προτάσεις εκ μέρους των εργαζομένων και συνταξιούχων για επαναφορά της διάταξης που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) από τον ΑΚΑΓΕ. Διάταξη που η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είχε υπερψηφίσει το καλοκαίρι με το Ν. 4325/2015.
Αυτή η τοποθέτηση που έγινε στη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων (ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδία Υπουργείου Εργασίας – Σύλλογος Εργαζομένων ΜΤΠΥ) και συνταξιούχων (ΠΟΠΣ – ΠΕΣΕΚ) με αφορμή την οικτρή οικονομική κατάσταση του ΜΤΠΥ και όπου με κυνικό τρόπο ο Υπουργός μεταξύ άλλων ανακοίνωσε το τέλος των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
Συνεχίζοντας να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος των δανειστών παρά ως «Υπουργός Εργασίας» στην πρόταση που κατατέθηκε για ενίσχυση των Οικονομικών του Ταμείου με την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου ομολόγησε ότι «εάν νομοθετούσαμε εμείς θα την επαναφέραμε». Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν νομοθετεί η Κυβέρνηση αλλά οι δανειστές.
Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρως υιοθετήσει το ρόλο του άπλου παρατηρητή, των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται με το πρόσχημα της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Γιατί ενώ ο «Υπουργός Εργασίας» παραδέχεται πως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή οι ασφαλισμένοι, έχουν χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους, παρουσίασε ως μοναδική λύση την περικοπή των συντάξεων λόγω της οικονομικής ασφυξίας την οποία, όμως, το ίδιο το πολιτικό σύστημα προκάλεσε.
Αντί, λοιπόν, να προχωρήσει στο σχεδιασμό αποτελεσματικής πολιτικής για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης και την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος προωθεί πολιτικές μείωσης των συντάξεων στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι οι πολιτικές των μνημονίων θα εφαρμοστούν με ευλάβεια και ότι η βαρβαρότητα και ο κοινωνικός όλεθρος θα συνεχιστούν σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η απάντηση σε αυτή την πολιτική θα δοθεί στους δρόμους 
με μαζικούς και ανατρεπτικούς αγώνες.
Με δυναμική και μαζική συμμετοχή
στη Γενική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.