Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Η κοινωνική ασφάλιση στον Καιάδα

Η κοινωνική ασφάλιση στον Καιάδα
Στις 12/10/2015 το Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την καταβολή,… έναντι…, του 50% του μερίσματος στους δικαιούχους του, εξαιτίας της ανυπαρξίας διαθέσιμων και την ως εκ τούτου αδυναμία πληρωμής των μερισμάτων.
Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις του Προέδρου του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία, αιτήματα του Δ.Σ. προς το Υπουργείο για έκτακτη χρηματοδότηση του Ταμείου πλην όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει επανειλημμένα καταγγείλει της επί δεκαετίες κυβερνητικές πολιτικές που λεηλάτησαν τα αποθεματικά του Ταμείου. Παράλληλα είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των Δημόσιων Δαπανών (από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) η οποία αποτελούσε έως την 1/1/2015 ουσιώδες έσοδο του ΜΤΠΥ, θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία το Ταμείο και «ως δήθεν μοναδική λύση» τη μείωση των μερισμάτων.
Για το λόγο αυτό το συνδικαλιστικό δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα αγωνίστηκε για την επαναφορά της κράτησης του 3% και τη θεσμοθέτηση νέων πόρων ή την χρηματοδότηση του Ταμείου από τον ΑΚΑΓΕ. Η ενίσχυση των αποθεματικών του Ταμείου μέσω χρηματοδότησης από τον ΑΚΑΓΕ διασφαλίστηκε με τον Ν.4331/2015.
Ωστόσο με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακυρώνει ξανά τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου.
Με τον τρόπο αυτό:
  • Νομοθετεί, ουσιαστικά, τη μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
  • Προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών για πληρωμή του χρέους από τις συντάξεις και τους μισθούς.
Οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων έρχονται να προστεθούν στις δραματικές μέχρι σήμερα μειώσεις που έχουν υποστεί οι μερισματούχοι που ξεπερνούν το 35%, αποτελούν νέα επίθεση στα ήδη σφαγιασμένα δικαιώματα των συνταξιούχων βυθίζοντας τους στη φτώχεια και οδηγώντας τους στην απόγνωση.
Η ΕκτελεστικήΕπιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση και απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.