Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ - Στα 1,8 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί αποτελούν για τον ΕΟΠΥΥ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια του 6ου Pharma & Health Conference, τα συνολικά χρέη μέχρι και τον Αύγουστο φτάνουν συνολικά τα 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 750 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Την ίδια ώρα η υστέρηση εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία για τους πρώτους οκτώ μήνες ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ αν σε αυτό προστεθούν και προηγούμενα χρέη των ταμείων το ποσό διαμορφώνεται στα 1,5 δισ. ευρώ. Αν αυτά είχαν τελικά αποδοθεί τότε ο ΕΟΠΠΥ θα ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, σημείωσε ο κ. Κοντός.
Μεγάλη εντύπωση προκαλούν όμως τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του οργανισμού σχετικά με υπερβάσεις για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής (πρόκειται για ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για τη διαιτητική αγωγή των πασχόντων από παθήσεις που ορίζονται στον ενιαίο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ) και για τα επιθέματα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το κόστος για τα ειδικά σκευάσματα μέχρι και τον Ιούνιο άγγιξε τα 17 εκατ. ευρώ, όταν όλο το 2013 είχαν δαπανηθεί μόλις 2,5 εκατ. ευρώ. Από την άλλη περίπου 117 χιλ. ασφαλισμένοι βάζουν επιθέματα κάθε μήνα, με το ετήσιο κόστος να υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.
Όπως τόνισε τέλος ο κ. Κοντός γίνεται μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσουν οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις υγείας, εντούτοις φαρμακευτικές, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές δεν θα πληρωθούν για τον Ιούνιο και το Μάιο, καθώς τα ποσά αυτά θα συμψηφιστούν με το ποσό του claw back (ο μηχανισμός αυτόματων επιστροφών).
Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.