Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ» ΜΕ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για όλα τα κακά αυτής της χώρας είναι υπαίτιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Χωρίς φυσικά κανείς να λέει ότι το δημόσιο φτιάχτηκε έτσι από τους ίδιους τους πολιτικούς.
Έτσι μη θέλοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά να βγάλουν έξω ένα καλύτερο δημόσιο προφίλ για τους ίδιους συγχωνεύουν υπηρεσίες, χωρίς καν να εξετάσουν τι έχουν προσφέρει και τι ακόμη μπορούν να προσφέρουν οι εν λόγω υπηρεσίες.
Δίνουν λοιπόν την εικόνα ότι νοικοκυρεύουν το κράτος .
Στην ουσία ξεπουλάνε τα ασημικά ενός σπιτιού ώστε να μην φανεί στον έξω κόσμο ποσό δύσκολα περνάνε οι κάτοικοι αυτού του σπιτιού. Όταν όμως τελειώσουν όλα, τότε ο βασιλιάς θα μείνει γυμνός.
  
Την σύσταση ενός «ενιαίου και ισχυρού ελεγκτικού φορέα» με υπερεξουσίες προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκείμενου να χτυπήσει την διαφθορά στο Δημόσιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες προσεχώς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Με τη συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών στο δημόσιο, το υπουργείο θέλει να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι της νέας «ομάδας κρούσης»  θα προΐσταται ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, που θα επιλέγεται από το υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μερικές από τις υπερεξουσίες της νέας Ανεξάρτητης Αρχής  θα είναι η άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, το δικαίωμα διεξαγωγής προανακρίσεων με εισαγγελική παραγγελία αλλά και η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά υπάλληλων και στελεχών του Δημοσίου, ενώ θα μπορεί επίσης να ξεσκονίσει το «πόθεν εσχες» όλων των ελεγχόντων, δηλαδή των υπαλλήλων και διευθυντών του ΣΔΟΕ αλλά και των υπόλοιπων σωμάτων Ελέγχου όπως τους επιθεωρητές Υγείας, Μεταφορών, Περιβάλλοντος κ.α
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί σχεδιάζει να δώσει κίνητρα αλλά και προστασία σε δημοσίους υπάλληλους αλλά και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αποκαλύπτουν φαινόμενα διαφθορά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.