Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΥΔΜΗΔ-Μητσοτάκη: Τώρα «απειλεί» με πειθαρχικά για την αξιολόγηση – Ιδιαίτερη μνεία στους ΟΤΑ


O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου, με έγγραφό του καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» να προχωρήσουν στη διαδικασία όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, είχε μιλήσει για «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις 31 Αυγούστου διότι ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Παρ’ όλα αυτά το ΥΔΜΗΔ επιμένει. Το έγγραφο του κ. Στεφάνου κάνει ιδιαίτερη μνεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο καλεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που αφορούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β’ Βαθμού και συγκεκριμένα στον επιμερισμό ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης βάσει της «αξιολόγησης».

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται τα εξής:  «Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα».

Απειλεί δηλαδή με πειθαρχικές διώξεις όσους δεν έστειλαν την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών.

Αντιδράσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα, η οποία σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω σχολιάζοντας τα εξής:

“Η κυβέρνηση, βλέποντας πώς το εγχείρημα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποδομείται, καταρρέει και αποσυντίθεται, καταφεύγει στην πρακτική της τρομοκράτησης και των απειλών μήπως και καταφέρει να διασώσει το «τερατούργημα» που συμφώνησε με την τρόικα για να οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες ακόμη Δημοσίους Υπαλλήλους.

Μετά τον πρωτεργάτη της «αξιολόγησης», Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πώς τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου.

Αγνοεί προφανώς ο Γενικός Γραμματέας πώς στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων ελήφθη απόφαση μη εφαρμογής της «αξιολόγησης», όπως επίσης και το γεγονός ότι κανένας Δήμος δεν έστειλε στοιχεία επιμερισμού ποσοστών. Ή τουλάχιστον παριστάνει πώς δεν το γνωρίζει γιατί δεν συμφέρει η παραδοχή της αποτυχίας του μέτρου.

Εκτός και αν θέλει η κυβέρνηση να κινήσει τη διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αιρετών αλλά και των αρμόδιων υπαλλήλων όλων των Δήμων για μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και έχει αποδομηθεί ακόμη και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το οποίο αποτελεί επιστημονικό φορέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση, δια του κ. Στεφάνου, ο οποίος δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την ίδια σπουδή για τη διερεύνηση των παρανομιών στη διαδικασία της αξιολόγησης (όταν επιχειρείται η επέκταση των διατάξεων του Ν.4250/2014 στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με μία εγκύκλιο) προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να φοβίσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένοι ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της «αξιολόγησης» που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση για να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» προς απόλυση υπαλλήλων. Η επιχείρηση «αξιολόγηση» της κυβέρνησης και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέτυχε παταγωδώς”.


Επίθεση Μητσοτάκη στους δημάρχους για αξιολόγηση, συμβασιούχους: «Θα πάνε για παράβαση καθήκοντος»


Προειδοποίηση προς τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση αλλά και δεν ασκούν ένδικα μέσα εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια των «απειλών» του γενικού γραμματέα του ΥΔΜΗΔ προς τα στελέχη των δήμων. Με αφορμή το γεγονός ότι οι αιρετοί δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ότι δεν καταθέτουν έφεση στις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους τονίζοντας χαρακτηριστικά στο mega: «Αυτά είναι παράνομα. Πρόκειται για παράβαση καθήκοντος». Πρόσθεσε, δε, ότι «οφείλουν να ασκήσουν ένδικα είτε έφεση είτε αναίρεση στον Άρειο Πάγο».

Αναφορικά, δε, με την μη εφαρμογή από πλευράς δήμων του νόμου για την αξιολόγηση είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση» συμπλήρωσε ο υπουργός και τόνισε πως  «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στους δικαστικούς αναφερόμενος σε μια «περίεργη», όπως είπε, χθεσινή δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονταν στη  Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με αντικείμενο να περνούν στο σύστημα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται. Παρ’ όλα αυτά με τη δικαστική απόφαση θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι φέτος θα γίνουν 10 έως 12.000 προσλήψεις εκ των οποίων περίπου 2.000 στην υγεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.