Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία Τρίτη 23.9.2014


Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή μας στην αυριανή, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης που συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο με συνεχείς απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και με την επιστράτευση της δικαιοσύνης προκειμένου να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα μας και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία.
Η αυριανή 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, αλλά και την ανάδειξη της αντίθεσης των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων. 
Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια
αύριο, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014
• Να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση και την αυταρχική πολιτική της και να υπερασπιστούμε τον πολύμηνο καθολικό αγώνα μας για το δικαίωμα στην εργασία των χιλιάδων συναδέλφων μας που απολύθηκαν ή αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης και για την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών που καταργήθηκαν
• Να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του συνεχίζοντας την Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στις 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε όλοι μας πολύ σοβαρούς λόγους για τη συμμετοχή στην Απεργία.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην Απεργία και στη μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1036
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) 
ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 
24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014. 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ελλάδας την ημέρα της απεργίας. Στην Αθήνα, η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα γίνει έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), στις 9.30 το πρωί, την ώρα που εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης δικαίωσης των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Μία αρνητική απόφαση για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών θα έχει επιπτώσεις και στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στους Σχολικούς Φύλακες, τους οποίους η κυβέρνηση έστειλε στην ανεργία, καθιστώντας τα Σχολεία «ξέφραγα αμπέλια» και παραδίδοντας τα στο έλεος της καταστροφής και της λεηλασίας. 
Με την απεργία της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2014 οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.
Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού Νόμου 4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
Στόχος της απεργίας είναι επίσης η αντίδραση των εργαζομένων στη νέα λαίλαπα μέτρων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας το καταστροφικό της έργο στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς, με «σταυρωμένα χέρια» στην μνημονιακή πολιτική εξόντωσής τους από την κυβέρνηση, στην εξαργύρωση επιταγών απέναντι στην τρόικα με νέα ονόματα χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο δεν τελειώνει. Θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και να ανατραπούν τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων.»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Πηγή: ΑΔΕΔΥ   Πηγή : ΠΟΕ - ΟΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.