Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Άρειος Πάγος: Στις 25 Φεβρουαρίου η απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ.

Άλλους πέντε μήνες θα περιμένουν οι καθαρίστριες μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Οικονομικών, η οποία και θα καθορίσει οριστικά την τύχη των θέσεων που έχασαν και το δικαίωμα επαναπρόσληψής τους.
Αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου έδωσε ο Άρειος Πάγος για την απόφαση που θα κρίνει εάν θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. 
Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ έδωσαν δυναμικό «παρών» έξω από τον Άρειο Πάγο, καθώς το βράδυ πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία.
Με συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες ανέφεραν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν. 
Σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 09:30, έξω από τον Άρειο Πάγο.
Οι απολυμένες καθαρίστριες έχουν στο πλευρό τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και εκπαιδευτικούς.
Οι παραπάνω συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν απεργιακό συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του Άρειου Πάγου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των 393 γυναικών.
Πάντως, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η εισήγηση Αρεοπαγίτη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.
Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος είχε χαρακτηρίσει την εισήγηση που προτίθεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να υποβάλει ο Αρεοπαγίτης ως «νομικά αβάσιμη και έωλη».
Στον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν επίσης και σχολικοί φύλακες, οι οποίοι θεωρούν τη δικαίωση των καθαριστριών ως ένα πρώτο βήμα για τη δικαίωση και του δικού τους αγώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.