Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αιχμές Τατούλη κατά Σγουρού και νέων «δικεκδικητών» της ηγεσίας της ΕΝΠΕ

«Η Ένωση Περιφερειών αποτελεί πολιτικό όργανο και δεν θα πρέπει ποτέ να λειτουργήσει ως συντεχνιακό ή συνδικαλιστικό όργανο κομματικών παιχνιδιών ή προσωπικών επιδιώξεων ορισμένων Περιφερειαρχών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της εκλογής των εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.  «Στηρίζουμε το θεσμικό πλαίσιο της αιρετής Περιφέρειας, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες περαιτέρω εξέλιξής του» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του και συμπλήρωσε ότι «ο Καλλικράτης ήταν η πρώτη φορά που το κεντρικό κράτος μετάφερε αρμοδιότητες προς τις Περιφέρειες, ενσωματώνοντας τη βασική αρχή της Ε.Ε. της εγγύτητας ως βασικό πυλώνα δημοκρατικότητας».
Ο κ. Τατούλης συμπλήρωσε ότι ο νόμος του Καλλικράτη εξασφαλίζει την αυτονομία της λειτουργίας του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και τη διακριτή λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και έκανε ειδική αναφορά στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζοντας ότι «το αποκεντρωμένο κράτος δεν θα πρέπει να είναι κομματικό και ο γενικός γραμματέας δεν θα πρέπει να είναι κομματικά διορισμένος».  «Διαφωνούμε με το διεκδικητικό τρόπο της προηγούμενης αρχής της Ένωσης Περιφερειών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και έκανε λόγο για άγνοια των πρωτοβουλιών της ΕΝ.Π.Ε. όσων κάνουν λόγο για «το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης». Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε λάθος τη σύγκριση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας με το παρελθόν «όταν επικρατούσε πελατειακή πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων και υιοθετούνταν μαξιμαλιστικές απόψεις, που μας οδήγησαν στην κρίση» και χαρακτήρισε άλλοθι τη διεκδίκηση πόρων αποκλειστικά και μόνο, όταν στο παρελθόν υπήρχαν άπλετοι χωρίς ωστόσο να βοηθήσουν ποτέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.